Vzpomínáte na Flappy Bird? Nejvyšší skóre zůstává dodnes nepřekonáno
i Zdroj: Dong Nguyen / Flappy Bird press kit
Mobilní hraní Novinka Vzpomínáte na Flappy Bird? Nejvyšší skóre zůstává dodnes nepřekonáno

Vzpomínáte na Flappy Bird? Nejvyšší skóre zůstává dodnes nepřekonáno

Jakub Fišer

Jakub Fišer

8. 12. 2022 12:30

Co jste dělali na jaře 2013 a jaké mobilní hry jste hráli? Alespoň jednou určitě každý z vás vyzkoušel agresivně chytlavou mobilní hříčku Flappy Bird. Nervy drásající titul byl založen na jednoduchém principu – nahrajte co nejlepší skóre bez umření.

Reklama

  • Flappy Bird byl vymazán před 8 lety
  • Nejvyšší dosažené skóre zůstává nepřekonáno

Flappy Bird vytvořil vietnamský vývojář Dong Nguyen v květnu 2015, vývoj mu prý zabral jen pár dní. Ve hře s retro pixelovou grafikou jste hráli za žlutého ptáčka, který má za úkol prolétat mezi překážkami. Ovládání je triviální – jeden dotek prstu, jedno poskočení ve vzduchu.

Pitomá mobilní hříčka jménem Flappy Bird si ihned získala popularitu celého světa, byla totiž zdarma, snadná na ovládání a agresivně chytlavá. V únoru 2014 nechal sám autor hru odstranit z obchodů Google Play i Apple App Store, protože prý byla příliš návyková. Krátce nato se vyrojily desítky a stovky podobných titulů à la Flappy Bird.

Víte ale, že nejvyšší skóre se ve „hrách typu Flappy Bird“ nezměnilo od listopadu 2014? Hráč s přezdívkou Eli Duke tehdy podle dostupných informací měl zahrát 9 813 bodů. Bohužel, neexistuje k tomu relevantní důkaz. Nejvyšším dosaženým skóre zachyceným na YouTube videu je 2 311 bodů na kanále Jayyswan.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama