Flappy Bird je nedostupný. Proč?
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Flappy Bird je nedostupný. Proč?

Flappy Bird je nedostupný. Proč?

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

11. 2. 2014 12:02 6
Reklama

Jste-li majiteli mobilního zařízení poháněného operačním systémem od Googlu či Applu, možná jste stihli již slyšet o Flappy Bird. Hra tak úspěšná, až byla z digitálních obchodů stažena jejím vlastním vývojářem – devětadvacetiletým Dong Nguyenem z Vietnamu. Proč k něčemu takovému ale mohlo jenom dojít?

Hra ve světlých momentech prý totiž dokázala generovat až 50 tisíc dolarů denně (milion korun!) a její autor neunesl tuto tíhu. A nejen tu, štvaly ho především lidé samotní. Tedy, alespoň tak to podal na začátku této kauzy a pak již jen mlčel. Tím zároveň dementoval spekulace o útocích ostatních vydavatelů a vývojářů, kteří údajně tvrdili, že jeho titul je více či méně vykrádá (nejvíc se spekulovalo o Nintendu a podobě se sérií Mario). Jenže pravda nakonec leží pravděpodobně někde jinde – Dong sice odmítal veškeré žádosti o rozhovor, jedné však nakonec vyhověl, magazínu Forbes. A tomu sdělil, že hru stáhl především z toho důvodu, že se lidé stávali na hře závislí – on sám původně chtěl vytvořit titul, který si lidé pustí maximálně na pár minut a zase jej odloží.

Skutečně zvláštní důvod, proč stáhnout z obchodů tak úspěšnou hru, nemyslíte? A co vy, stihli jste si Flappy Bird stáhnout, dokud to šlo? Pokud ne, nezoufejte, i nyní lze hru pořídit. Akorát taková koupě může mít ve finále podobu vydání desítek tisíc za použitý iPhones již nainstalovanou hrou. Nicméně, pokud vás hra učarovala tak, jako to dokázala u milionů dalších hráčů, a rádi byste od autora viděli ještě něco dalšího, nesmutněte. Dong o sobě ještě vědět dá – vývoji her se prý hodlá věnovat i nadále.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama