Vzniká Assassin’s Creed Infinity. Další díl bude spíše platformou s různými historickými epochami
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Vzniká Assassin’s Creed Infinity. Další díl bude spíše platformou s různými historickými epochami

Vzniká Assassin’s Creed Infinity. Další díl bude spíše platformou s různými historickými epochami

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

7. 7. 2021 14:43

Agentura Bloomber dnes přišla s informacemi o dalším díle populárních open-world akcí Assassin’s Creed. Projekt s prozatimním názvem Infinity se bude od svých předchůdců odlišovat, má totiž představovat spíše otevřenou platformu, do které bude postupně přibývat rozmanitý obsah z různých historických epoch. Hra tak má být podobná Fortnite, GTA V nebo připravovanému Halo Infinite.

Reklama

  • Další Assassin's Creed bude prý jiný
  • Má fungovat jako live-service platforma, která se má během let vyvíjet
  • Na projektu Infinity pracují spolu studia Ubisoft Montreal a Ubisoft Quebec

Na projektu pracují pobočky z Montrealu a Quebecu, které byly pro jeho potřeby pevně svázány. Novinka bude zřejmě obří záležitostí. Online platforma ve stylu stále populární filozofie “hry jako služba” se má postupně rozrůstat. Jednotlivé součásti by měly být provázány, každá má ale přinášet svou vlastní stylizaci a styl hraní. Co to znamená v praxi můžeme zatím jen odhadovat. Teoreticky by další díly mohly vycházet jako zásuvné modely v jednom herním ekosystému, záleží ale hlavně na úspěchu u hráčů.

Společnost Ubisoft tvrzení potvrdila, neposkytla ale žádné konkrétnější informace. Dle Jasona Schreiera z Bloombergu je klíčová reorganizace studií. Dříve se týmy z Quebecu a Montrealu ve vývoji pokračování střídaly, nyní mají táhnout za jeden provaz a navzájem si nekonkurovat. Část zaměstnanců z toho ale nadšená není. Došlo k odchodům, ať už kvůli lukrativním nabídkám od konkurence nebo jednoduše z důvodu únavy z vývoje obřích projektů. Také se objevily stížnosti na angažmá kontroverzních tvůrců, kteří byli nařčeni z nevhodného chování na pracovišti. Ubisoft sice tvrdí, že proti jakémukoliv obtěžování podnikl přísné kroky, anonymní zdroje Bloombergu ale tvrdí opak.

Projekt je zatím ve velmi rané fázi vývoje, bližších informací se dočkáme možná až v roce 2024. Sám Schreier upozorňuje na to, že může Ubisoft do té doby změnit názor a zvolit jinou strategii.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama