Vývojářský stream českého Last Train Home představuje první hodinu kampaně a mnoho detailů o hře
i Zdroj: Hrej.cz
České hry Last Train Home Novinka Vývojářský stream českého Last Train Home představuje první hodinu kampaně a mnoho detailů o hře

Vývojářský stream českého Last Train Home představuje první hodinu kampaně a mnoho detailů o hře

Jakub Trebichavský

Jakub Trebichavský

30. 8. 2023 22:00 2

Petr Kolář z Ashborne Games a Florian Emmerich z THQ Nordic provádí diváky první hodinou nadcházející české RTS Last Train Home. Vývojářský stream odkrývá nespočet detailů o taktických misích i mapě kampaně a správě vlaku, se kterým ji budete překonávat.

Reklama

  • Nový vývojářský stream ukazuje první hodinu kampaně Last Train Home
  • Dozvídáme se díky němu více o taktické i strategické části hry
  • Ukazuje v akci šarvátky s nepřáteli, správu vlaku, schopnosti vašich vojáků a mnohem více

Nadcházející české RTS Last Train Home o sobě opět dává vědět v nejnovějším vývojářském streamu. Petr Kolář z Ashborne Games v něm s asistencí Floriana Emmericha z THQ Nordic prochází první hodinou kampaně a detailně popisuje řadu prvků hry. Některé byly představeny už v nedávné gameplay ukázce, o které jsme psali dříve tento měsíc. 

Přestřelky, úprava vlaku a šichta v kuchyni. Český Last Train Home přijíždí s gameplay ukázkou
i Zdroj: Ashborne Games

Přestřelky, úprava vlaku a šichta v kuchyni. Český Last Train Home přijíždí s gameplay ukázkou

Studio Ashborne Games před týdnem odbavilo působivý příběhový trailer, v němž nechalo nahlédnout na artworky, které autoři…

14. 8. 2023 15:14

Ze streamu se mimo jiné můžete dozvědět, že ve hře je 5 hratelných tříd legionářů. Najde se mezi nimi střelec, kulometčík, medik, průzkumník a granátník. Každá třída má unikátní počáteční schopnost, na kterou si v boji určitě rádi vzpomenete. Střelci se například nebojí šturmovat nepřátelské pozice s bajonetem a průzkumníci mohou odhalit skryté nepřátele dalekohledem. Vojákům, co postoupí na novou úroveň, můžete později přiřadit dodatečné pasivní i aktivní schopnosti.

Samotné levelování vašich legionářů poté funguje velmi zajímavým způsobem, který ve vás rozhodně bude ponoukat chuť riskovat. Je to proto, že zkušenosti za plnění úkolů v jednotlivých misích jsou rozděleny rovným dílem mezi všechny účastníky. To znamená, že čím méně vojáků si s sebou vezmete, tím více zkušenosti každý dostanete. Po úspěšné misi můžete také udělit účastníkům vyznamenání, která jim s růstem na novou úroveň trochu pomůžou. 

Každý z posádky vlaku může získat unikátní osobnostní rysy, které ovlivňují jeho, či její schopnosti na cestě i při misích. Dokonce se můžou promítnout i do chování jedince v dialozích s jinými postavami. Každý člen posádky má také přiřazené konkrétní role, z nichž některé najdou uplatnění ve vlaku a jiné na bojišti. 

Podobně i jednotlivé železniční vozy budou mít různé role a unikátní funkce. Dělostřelecký vagon vám umožnuje zavolat burácivou podporu během misí, skladovací vůz slouží pro ukládání surovin, munice a zbraní a bez nemocničního vozu byste se na tak nebezpečné cestě jen stěží obešli. Svůj vlak si můžete upravovat a vylepšovat, ale musíte mít na to dostatek surovin, z nichž některé budou často potřeba i jinde, takže bude jen na vás, jak s nimi dokážete žonglovat, aby vše drželo pohromadě.

To je skutečně jenom malá ochutnávka toho, co se můžete z vývojářského streamu dozvědět. Pokud Last Train Home už netrpělivě vyhlížíte, určitě se podívejte na celý záznam. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama