voicechat-v-metroid-prime-novinky-od-nintenda
Novinka Voicechat v Metroid Prime + novinky od Nintenda

Voicechat v Metroid Prime + novinky od Nintenda

sleepless.

sleepless.

10. 2. 2006 07:48
Reklama

V posledních dnech se nejvíce hovořilo o tom, jak bude během GDC 2006 k častníkům promlouvat prezident Nintenda Satoru Iwata. Vítr z plachet mu však tak trochu vzal populární velkoústý šéf marketingu společnosti Nintendo of America Reggie Fils-Aime, který během presentace svého chlebodárce během D.I.C.E. summitu V Las Vegas zveřejnil hned několik podstatných informací. Neodpustil si samozřejmě dlouhou řeč o marketingové strategii Blue Ocean, které se nyní Nintendo drží zuby nehty a spočívá v preferenci inovativního přístupu nad vším ostatním.

Jedním z výsledků výše zmíněné strategie Nintenda je handheld Nintendo DS a také služba Wi-Fi Connection, která od spuštění na podzim minulého láká stále větší počet uživatelů, kteří se do budoucna dočkají řady nových prvků. Jedním z nich bude i voicechat, zatím pouze v titulu Metroid Prime: Hunters. Společnost Nintendo už dlouho slibuje, že s vydáním této FPS představí publiku nové využití služby Wi-Fi Connection, kterým bude právě možnost hlasové komunikace. Hráči si jí bohužel neužijí při hraní, ale pouze před a po boji v online lobby. Komunikace bude samozřejmě probíhat skrze built-in mikrofon Nintenda DS, pro něhož to bude v případě hlasové komunikace premiéra a zároveň i na nějaký čas derniéra. Žádný jiný titul s podporou hlasové komunikace pro NDS zatím představen nebyl.

Další novinkou, kterou Reggie Fils-Aime představil, je zprovoznění DS download stanic napříč severní Amerikou. Společnost Nintendo už se dohodla s obchodními řetězci EB Games, GameStop i Game Crazy a jedná s Target a Wal-Mart o tom, že v jejich prodejnách budou umístěny stanice, z nichž si hráči budou moci do svých DS handheldů stahovat demoverze, trailery, hudební ukázky a další materiály, kterých si pak budou moci užívat i po odchodu z dané prodejny až do chvíle, než svoje DS vypnou. Download stanice budou novými demoverzemi a dalším materiálem updatovány v pravidelných intervalech a v první vlně si z nich hráči budou moci stáhnout demoverze titulů Brain Age: Train Your Brain in Minutes a Day, Mario Kart DS, True Swing Golf, Pokemon Trozei, Meteos, Tetris DS a video FPS Metroid Prime: Hunter. Kdy a jestli vůbec budou download stanice rozmístěny i na území Evropy zatím společnost Nintendo neoznámila. Podle všeho k tomu dříve, či později dojde, ale stejně je k vzteku, že je Evropa zase na posledním místě.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama