Valve ukončuje vývoj Artifact, hra je F2P
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Valve ukončuje vývoj Artifact, hra je F2P

Valve ukončuje vývoj Artifact, hra je F2P

Radek Raudenský

Radek Raudenský

5. 3. 2021 09:13

Píše se konec roku 2018. Hearthstone nemá na poli karetních her prakticky žádnou konkurenci, čemuž by ale mělo zamezit Valve. Po různých hrátkách s módy okolo Dota 2 se vývojáři vydali právě na pole karetních her se hrou Artifact. Ta měla přinést neviděné herní mechanismy, kterým měli pomoct i světoznámí lidé z vývoje reálných kartiček. Samotné vydání nevypadalo vůbec špatně, avšak Valve si své renomé pokazilo velmi rychle.

Reklama

Jen po pár týdnech si totiž hráči začali stěžovat na agresivní a nepochopitelný monetizační model, který byl brán téměř jako výsměch – Artifact byl placenou hrou, cena kartiček se pak mohla vyšplhat na komické částky přesahující samotnou cenu hry. V březnu 2019 Valve potvrdilo, že si je vědomo svých chyb a hru stáhlo. Bez žádných informací se po celý rok tvořila nová verze Artifact 2.0, přičemž v květnu minulého roku studio potvrdilo její existenci a spustilo betu.

 

 

Valve tentokrát upravilo nejen některé mechanismy, ale hlavně upustilo od nakupování karet a balíčků. Jenže druhá verze přišla v době, kdy se karetní hry obecně setkávali s odlivem hráčů a statistiky nemluvili vůbec pozitivně. O deset měsíců později, tedy dnes, dostává příběh Artifactu závěrečné ustanovení.

„I když jsme byli spokojeni s většinou našich cílů, nedokázali jsme dostat počty aktivních hráčů na takové číslo, abychom si odůvodnili další vývoj hry. Činíme tak těžké rozhodnutí, a to zastavit vývoj Artifact 2.0,“ píší vývojáři v nové tiskové zprávě.

Zatímco v mnoha jiných případech by tato zpráva znamenala ukončení podpory, vypnutí serverů a snahu na hru zapomenou, Valve přeci jen nechce svůj opečovávaný projekt úplně opustit. Od dnešního dne je Artifact F2P, přičemž všichni hráči mají přístup ke všem kartičkám a ze hry mizí nákup vybavení. Artifact bude nadále podporovat matchmaking, mizí ale většina herních módů. Zatím není jasné, jak dlouho chce Valve udržovat Artifact při „životě“.

The Future of Artifacthttps://t.co/icBVxVtMRP

— Artifact (@PlayArtifact) March 4, 2021

 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama