Valorant představuje novou mapu Pearl, v rotaci nahradí mapu Split
i Zdroj: Riot Games
Novinka Valorant představuje novou mapu Pearl, v rotaci nahradí mapu Split

Valorant představuje novou mapu Pearl, v rotaci nahradí mapu Split

Radek Raudenský

Radek Raudenský

17. 6. 2022 11:20

Kompetitivní střílečka Valorant od studia Riot Games se dočká dalších rozsáhlých změn. Vývojáři představili další plány pro Episode 5 Act 2, se kterými se pojí i nově oznámená mapa Pearl. Překvapivě se ale nezařadí do rotace map jen tak, místo jí totiž uvolní mapa Split.

Reklama

  • Riot Games představuje novou mapu Pearl
  • Ta v rotaci map nahradí Split

Ta byla jednou ze tří základních oblastí při vydání hry, dle hlavní designera Joe Lansforda by ale přidání další mapy bez dodatečných změn bylo pro nové hráče příliš náročné. „Naučit se novou mapu může být tou nejtěžší částí taktické střílečky. A přejít od učení k ovládnutí je ještě těžší. Učinit tak na několika mapách je velice strmá křivka, ještě k tomu je nutné přidat všechny kombinace agentů a jejich schopností. Zkrátka velké množství map není přínosné,“ prozradil Lansford v tiskové zprávě.

Nová mapa Pearl je pak zasazena do podmořského světa, zajímavé ale je, že Split nahradí opravdu rovnocenně. Oproti jiným oblastem totiž neobsahuje žádné nové herní mechanismy ani aktivní prvky. Základem jsou tři cesty mezi oběma soupeřícími týmy. Na vlastní kůži si mapu vyzkoušíme už 22. června v rámci nehodnoceného režimu a 12. července v kompetitivním módu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama