Tým roku ve FIFA 23 je tu. Největší hvězdou je legendární Messi, najdeme v něm ale i další veterány
i Zdroj: EA Sports / World Cup press kit
FIFA 23 Novinka Tým roku ve FIFA 23 je tu. Největší hvězdou je legendární Messi, najdeme v něm ale i další veterány

Tým roku ve FIFA 23 je tu. Největší hvězdou je legendární Messi, najdeme v něm ale i další veterány

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

20. 1. 2023 16:49

Jedním z klíčových momentů každé sezóny virtuálního fotbalu FIFA je zveřejnění výběru týmu roku, tedy Team of the Year, v režimu FUT. Nejlepší fotbalisté uplynulého kalendářního roku se pak objeví ve vybraných balíčcích a můžete si být jistí, že půjde o jedny z nejlepších karet v nabídce.

Reklama

  • Hráči vybrali TOTY ve FIFA 23
  • Nejvyšší hodnocení má Messi, ve výčtu je hodně starších hráčů

Za své výkony byl nejvíce oceněn legendární argentinský útočník Lionel Messi. Pětatřicetiletý veterán sice pomalu odkopává své poslední sezóny v profesionálním fotbale, podle FIFA 23 je ale stále nejlepším fotbalistou světa a získal celkové hodnocení 98. Jen o jeden bod slabší jsou pak jeho kolegové z útočné trojice, týmový spoluhráč Kylian Mbappé a madridská hvězda Karim Benzema, mimochodem také pětatřicátník. Benzemova a Messiho generace byla skutečně výjimečná.

Ještě starší je sedmatřicetiletý záložník Luka Modrić, chorvatská legenda si ale i tak vysloužila kartu s hodnocením 96. Mezi zkušenější hráče patří vedle něj i belgická opora De Kevin De Bruyne (97), nizozemská zeď Virgil Van Dijk (96) nebo belgický brankář Thibaut Courtois (96). Dalšími velkými hvězdami jsou obránci Eder Militao (94) a Lucas Hernández (94). Osu mladých pušek tvoří Achraf Hakimi (94) a nejmladší hvězda výběru, britský supertalent Jude Bellingham (95). 

Detailnějších statistik jednotlivých hráčů se dočkáme až při vydání. Útočníci by měli být k dispozici už teď, zbytek pozic bude do balíčků uvolňován do 26. ledna.

Ani do početné nominace se už druhý rok v řadě nevešel Portugalec Cristiano Ronaldo. Nebyl v ní ani žádný český nebo slovenský fotbalista.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama