Tvůrci hororu Stray Souls končí. Důvodem je negativní přijetí titulu
i Zdroj: Versus Evil / Jukai Studio
Stray Souls Novinka Tvůrci hororu Stray Souls končí. Důvodem je negativní přijetí titulu

Tvůrci hororu Stray Souls končí. Důvodem je negativní přijetí titulu

David Bernard

David Bernard

24. 12. 2023 12:00 5

Jukai Studio, které stojí za hororovou akční hrou Stray Souls, ohlásilo konec působení v herním průmyslu. Rozhodnutí padlo v reakci na špatné prodeje a negativní přijetí titulu.

Reklama

  • Jukai Studio končí
  • Důvodem jsou slabé prodeje a špatné přijetí hororové hry Stray Souls
  • Došlo i na kyberšikanu
  • Jádro Vývojářského týmu bylo složeno z pouhých dvou lidí, zbytek týmu byl outsourcován
  • Rozhodnutí je úzce spjato s nedávným propouštěním ve vydavatelské společnosti Versus Evil

Vývojáři z Jukai Studio v příspěvku na sociální síti X (dříve Twitter) oznámili, že v reakci na špatné prodeje a negativní přijetí hororového akčního titulu Stray Souls končí. Díky slabým prodejům již není možné podporovat chod společnosti. Tvůrci současně oznámili, že se stali terčem šikany, proti které podnikli právní kroky. Jádro týmu tvořili pouze dva vývojáři, zbytek pracovní síly byl outsourcován. Rozhodnutí je úzce spjato s nedávným propouštěním ve společnosti Versus Evil, jelikož právě tento vydavatel měl hru Stray Souls na starost.

Po dlouhém rozjímání a ve světle dnešních zpráv, že náš vydavatel oznámil ukončení činnosti, jsme se rozhodli neotálet a informovat vás, že uzavíráme Jukai Studio. Někteří z vás si možná všimli, že naše webové stránky již nějakou dobu nefungují a nejsme tak aktivní jako dříve. Existuje pro to mnoho důvodů, ale jedním z těch hlavních je, že jsme se stali obětí kyberšikany. Náš debutový projekt Stray Souls byl špatně přijat a v návaznosti na slabé prodeje jsme nebyli schopni udržet naši společnost nad vodou. To vedlo k rozhodnutí, které muselo být učiněno ještě letos.

Jsme si vědomi toho, že jste od Stray Souls měli velká očekávání, ale nikdy jsme vás neinformovali, že na hře pracovali pouze dva klíčoví jedinci spolu s externím personálem. Udělali jsme vše, co bylo v našich silách, abychom projekt dotáhli do konce v co nejlepší formě, ale po celou dobu trvání jsme byli my, naši blízcí, naši pracovníci, vydavatel i další vývojové týmy neustále napadáni kybernetickým pronásledovatelem. Někteří z vás, stejně jako naše komunita, byli také mučeni nevyžádanými zprávami a e-maily. Chápeme, že z výše uvedených a zcela zřejmých důvodů, jste si nás nepřáli nadále aktivně podporovat. Věc je nyní v rukou našich právníků, takže o ní nemůžeme více mluvit, ale vězte, že její řešení ani přes uzavření studia neopustíme.

Ještě jednou chceme poděkovat všem, kteří nás podporovali a nevzdávali se i přes nepřízeň osudu, která vás i nás potkala. Upřímně děkujeme všem, kteří nám věřili. Nikdo z Jukai Studio nebyl propuštěn, protože jsme nikdy nefungovali jako velká korporace. Společně jsme se rozhodli, že každý z nás půjde svou vlastní cestou.”

Jukai Studio tvořila opravdu úžasná a talentovaná skupina lidí, kteří až do konce věřili v úspěch projektu. Navzdory této smutné zprávě zůstává Stray Souls ve vašich rukou. Na závěr chceme dodat, že tento rok byl nejen pro nás velmi náročný a doufáme, že rok 2024 bude ve vývojářském světě rokem pozitivních změn. Děkujeme všem, kteří nás podpořili.

Všichni zaměstnanci vydavatelství Versus Evil byli propuštěni
i Zdroj: Obsidian Entertainment / Versus Evil

Všichni zaměstnanci vydavatelství Versus Evil byli propuštěni

Americké vydavatelství nezávislých her tinyBuild propustilo veškeré zaměstnance své dceřiné společnosti Versus Evil.

23. 12. 2023 10:30

Hororový titul Stray Souls je dostupný pro PC a herní konzole současné i minulé generace. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama