Tvůrci kontroverzní The Day Before končí
i Zdroj: Fntastic
The Day Before Novinka Tvůrci kontroverzní The Day Before končí

Tvůrci kontroverzní The Day Before končí

Dominik Tománek

Dominik Tománek

12. 12. 2023 07:00 3

Studio Fntastic, které stojí za kontroverzní zombie střílečkou The Day Before, končí čtyři dny po spuštění předběžného přístupu.

Reklama

  • Kvůli finančnímu neúspěchu The Day Before studio končí
  • Hru je stále možné koupit
  • Prozatím The Day Before zůstává v provozu, podle tvůrců je budoucnost „neznámá“

Studio Fntastic, které vyvíjelo hru The Day Before, oznámilo, že pouhé čtyři dny po vydání této zombie střílečky v předběžném přístupu na Steamu ukončuje svou činnost. The Day Before vzbudil značný rozruch, když byl poprvé odhalen, a dal fanouškům naději na MMO zombie střílečku s otevřeným světem. Po několikanásobném odložení těsně před vydáním a velmi sporadické komunikaci však mnozí začali The Day Before obviňovat z toho, že je falešná.

Vývojáři The Day Before se proti tvrzením, že hra je falešná nebo že jde o nějaký podvod, ohradili, ale kontroverze se hromadily dál. Situace se ještě zhoršila, když byla hra The Day Before odstraněna ze služby Steam kvůli zjevnému sporu o ochrannou známku. Navzdory tomu všemu nakonec Fntastic 7. prosince vydalo hru v předběžném přístupu, ale zdá se, že byla pro studio obrovským finančním neúspěchem. Fntastic potvrdili, že končí svou činnost.

„The Day Before bohužel finančně selhala a nemáme dostatek prostředků na pokračování," uvedli vývojáři v prohlášení na Twitteru. 

V prohlášení také píší, že chtěli vydávat aktualizace, aby hra mohla odhalit „svůj plný potenciál“, ale to teď nebude možné, protože studio již nemá finance na to, aby na projektu dále pracovalo.

The Day Before je v době psaní tohoto článku nadále k dispozici ke koupi na a vývojáři uvádí, že budoucnost hry je „neznámá”, ačkoli „servery prozatím zůstanou v provozu“. Zatímco Fntastic končí, zdá se, že The Day Before zatím zůstává v provozu.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama