tuna-prvnich-informaci-o-lego-star-wars-ii
Novinka Tuna prvních informací o LEGO Star Wars II

Tuna prvních informací o LEGO Star Wars II

sleepless.

sleepless.

10. 2. 2006 14:55 1
Reklama

Našlo by se zřejmě jenom málo lidí, kteří by si vsadili na úspěch humorné arkádové akce LEGO Star Wars, která roztomilým způsobem zkombinovala dvě populární licence – LEGO a Star Wars. Rozhodně tomu nevěřila sama společnost Lucas Arts, jež vydavatelská práva prodala společnosti Eidos, která si pak na LEGO Star Wars pořádně namastila kapsu, respektive získanými financemi zacelila díry v rozpočtu po jiných neúspěšných titulech. Vzhledem k nečekanému úspěchu hry bylo víceméně jasné, že přijde pokračování a stejně tak bylo každému jasné, že práva na něj už spol. Lucas Arts nikomu neprodá a nechá si je pěkně sama pro sebe. Jestli bude pokračování LEGO Star Wars stejně úspěšné jako původní hra v této chvíli ještě nikdo neví, ale přinejmenším co se obsahu a prvků týče půjde zcela určitě o pokrok, který fans původní hry přivítají s otevřenou náručí.

Název pokračování LEGO Star Wars zní LEGO Star Wars II: The Original Trilogy, což jasně naznačuje, na kterém období Star Wars série tvůrci z týmů Traveller's Tales a Giant hru staví. Zdrojem jejich inspirace i veškerého obsahu je klasická Star Wars trilogie, což udělá radost hlavně skalním Star Wars fanouškům. Hra se připravuje pro platformy PS2, Xbox, Gamecube, GBA, PSP, PC a DS, takže bude k dispozici opravdu širokému spektru hráčů různého věku a preferencí, kteří se mohou těšit nejenom na nový obsah, ale i řadu nových prvků a vylepšení. Za prvé bude k dispozici celkem 50 nových postav z klasické trilogie, které si hráč bude jako minule postupně odemykat plněním úkolů a misí, aby pak v módu Free Play mohl jakoukoli odemknutou postavu použít v jakékoli misi. Novinkou je též implementace systému, v jehož rámci budou hráči moci rozebrat všechny získané postavičky na jednotlivé LEGO kousky a skládat si z nich vlastní LEGO Star Wars hrdiny. Tvůrci se ohánějí tím, že bude k dispozici několik milionů kombinací. Takovou třešní na dortu co se postav týče je možnost použít uloženou pozici z prvního dílu a přenést si do pokračování všechny odemknuté postavičky z první hry. Celkový počet hratelných postav se tak hravě vyhoupne přes 100, což je více než slušné číslo.

Co se struktury hry týče, tak zůstane vše víceméně při starém. Na hráče tak čeká účast v celé řadě vybraných momentů z klasické Star Wars trilogie, mezi nimiž nebude chybět ani útok na Hvězdu Smrti a další. Podstatným rozdíl oproti prvnímu dílu tkví v tom, že bude mít hráč docela velkou volnost v tom, jestli danou misi absolvuje s vybranou postavičkou na nohou, nebo v některém z mnoha ovladatelných dopravních prostředků. Některé mise sice budou omezeny k akcí na vlastních nohou, nebo v dopravním prostředku, ale těch bude skutečně menšina. Ve většině z nich si hráč bude sám určovat tempo akce a způsob plnění základních i vedlejších úkolů. Za zmínku stojí i fakt, že sekce v dopravních prostředcích už nebudou zpracovány ve stylu arkádových stříleček, kdy hráč nemohl daný bojový prostředek vlastně vůbec ovládat. Tentokrát budou mít hráči volné ruce a  budou-li se chtít s Millenium Falconem propracovat k jádru Hvězdy Smrti jinou než oficiální cestou, tak jim v tom kromě nepřátel nebude nikdo bránit.

Hra samozřejmě nabídne multiplayer, který už byl přítomný v prvním díle. Tvůrci se však znovu rozhodli nepřidávat online multiplayer a k dispozici tak bude jenom kooperativní multiplayer pro 2 hráče s vylepšenou kamerou (díky bohu!!!). Jedinou výjimku v tomto ohledu představuje verze pro Nintendo DS, která bude podporovat hru až 4 hráčů skrze Wi-Fi. Není snad třeba připomínat, že hra bude přímo přecpaná humornými adaptacemi Star Wars scének, stejně jako nebude chybět tuna bonusového materiálu. To všechno si fandové výše zmíněných platforem budou moci vychutnat už v květnu tohoto roku, kdy hra vyjde. Do té doby lze čekat oficiální představení hry (všechny výše uvedené informace pochází z tohoto rozhovoru na IGN), které bude doprovázeno obrazovými materiály, jež v tuto chvíli k dispozici nejsou.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama