Trailer XIII Remake seznamuje s arzenálem
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Trailer XIII Remake seznamuje s arzenálem

Trailer XIII Remake seznamuje s arzenálem

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

18. 10. 2020 08:10 3
Reklama

Remake akční komiksové střílečky XIII čeká brzy očekávaný, z historického hlediska již druhý, debut. A jak na návrat tohoto ikonického dobrodružství z dob roku 2003 navázat než ukázkou toho, co je pro každou střílečku onou alfou a omegou  zbraní.

Abychom však ihned v úvodu neubírali hře neúplným popisem její hodnotu, musíme záhy dodat, že XIII nikdy nebylo střílečkou klasického zrna. Namísto neutuchající akce a nekončících řad nepřátel, totiž hra disponuje i rozličnými mechanismy stealthu. Postupem hry se tedy dostanete jak ke smrtícím nástrojům, tak i pomůckám, jako jsou paklíče, vrhací hák, tlumiče, odposlouchávací zařízení a podobně. Zkrátka špiónská hra se vším všudy.

Vrátíme-li se ale k níže vyobrazeným zbraním, přijdeme na to, že ani zde hra ve své době nezaostávala. Jak originál, tak i chystaný remake totiž v součtu nabízejí úctyhodných 16 odlišných druhů, přičemž platí, že často jde o kousky věru netradiční. Inu, posuďte sami  harpuna, kuše, raketomet, lovecká nebo útočná brokovnice, vrhací nože a ... myslím, že jste už nepochybně pochopili, že variabilita zbraní zřejmě problém nebude.

Jak tomu ale už u her z předminulé dekády bývá, na většinu z vyobrazených zbraní si sáhnete až v pokročilejších fázích hry. Koneckonců, při prvotním vkročení do bot hlavního hrdiny nebudete mít k dispozici nic více, nežli pouhopouhé pěsti a jednu řádně nepříjemnou amnézii. Tato skutečnost ale pochopitelně vezme brzy za své, a vy tak pomalu začnete odkrývat nejen originální způsoby odpravení nepřátel, ale i přítomné vládní konspirace a pravou podstatu nastalých událostí. To vše zaobaleno v pohledné cel-shadové grafice, která  i když ne zcela věrně  emuluje jedinečný zážitek z původní hry.

XIII Remake vyjde 10. listopadu na PC, PlayStation 4, Xbox One a Nintendo Switch.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama