THQ Nordic připomíná Jagged Alliance 3. Taktickou akci provází nová ukázka z hraní
i Zdroj: Haemimont Games / THQ Nordic
Jagged Alliance 3 Novinka THQ Nordic připomíná Jagged Alliance 3. Taktickou akci provází nová ukázka z hraní

THQ Nordic připomíná Jagged Alliance 3. Taktickou akci provází nová ukázka z hraní

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

13. 8. 2022 11:55

Včerejší konference THQ Nordic Digital zahrnovala mimo nových her také další pohled na očekávané Jagged Alliance 3. Titul od tvůrců strategické série Tropico, který přebírá odkaz notně zaprášené série, ve skutečnosti vidíme poprvé od jeho oznámení v loňském září. Bohužel se jedná o ale záběry, které jsou z velké části shodné s tím, co bylo k vidění loni. Nové pohledy do hratelnosti ilustrující například střelbu od boku nebo možnost potápění.

Reklama

  • Haemimont Games vystoupili na akci THQ Nordic s novou ukázkou třetích Jagged Alliance
  • Hra stále postrádá datum vydání a nadále míří pouze na PC

Jagged Alliance zůstává i v upoutávce třetího dílu poplatné boji žoldáků, stavícím se na odpor represivním režimům zemí třetího světa – ve třetím díle zvané Grand Chien. Když jsme navíc na úvod tvrdili, že se loňská ukázka de facto v ničem neliší od letošní, mysleli jsme to vážně. Většina ukázaných herních prvků i žoldáků zůstává jedna ku jedné stejná, a to i na navrátilce ze starších her, jako je třeba Ivan Dolvich, Vicki Waters a Monica Sondergaard. Co naopak opět chybí, je datum vydání. Titul totiž ani rok po odhalení žádné nemá, a na jediné zacílené PC tak dorazí v neznámém termínu.

S ohledem na chudost novinek, tak alespoň připomeňme, že Jagged Alliance 3 kombinuje strategickou kampaň s tahovým bojem a prvky RPG. I přes uplynulá léta od vydání druhého dílu zůstává hra věrná zásadám série. Jako zásadní se proto jeví návrat k průzkumu a taktické hratelnosti. Úkolem hráče bude totiž nejen svádět boj s milicí, ale i destabilizovat její režim skrze získávání dalších území a cvičení nových bojovníků z řad místního obyvatelstva.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama