Tvůrci série Tropico pracují na Jagged Alliance 3
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Tvůrci série Tropico pracují na Jagged Alliance 3

Tvůrci série Tropico pracují na Jagged Alliance 3

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

18. 9. 2021 08:40

Digitální konference THQ Nordic nechala mnoha nostalgikům nejednou zavzpomínat na zlatá devadesátá léta. Jedním z těchto případů se ukázalo i moderní pokračování série Jagged Alliance vznikající pod rukami bulharského studia Haemimont Games.

Reklama

  • Jagged Allience dostane po více než 20 letech moderního nástupce
  • Vývojáři ze studia Haemimont Games se inspirují staršími díly i sérií XCOM

Třetí díl legendární taktické série zakořeněné úspěchem převážně v 90. letech přinesou autoři Tropica 3-5, Victora Vrana, Omerta - City of Gangsters či budovatelské strategie Surviving Mars. K titulu naroubovaná číslovka rovněž nepokrytě napovídá, že je projekt zamýšlen jako první plnohodnotné pokračování od roku 1999.

Jagged Alliance 3 přinese kromě známé hratelnosti do konfliktem zmítané africké země Grand Chien i řadu povědomých tváří. Dlouholetí fanoušci mohou proto v řadách žoldnéřů rozpoznat ikonického Ivana Dolviche, Fidela Dahana nebo Vicki Waters. Přidáme-li navíc i navazující ukázku z hraní, je zřejmé, že podobnost není hledána pouze u předků, ale i u série XCOM, i když v trochu okleštěné podobě. Není totiž možné zakrývat, kde hra bere svou inspiraci. Ikonická tahovka od studia Firaxis, momentálně pracujících na Marvel’s Midnight Suns, ostatně vstupuje na mysl v každém momentu akce.

Jak už jsme z minulosti zvyklí, chybět nebudou bohaté možnosti taktizování i prozkoumávání prostředí, stejně jako kooperativní režim vícero hráčů. Nadstavbou chystané PC verze se pak stává přidaná RPG rovina, skrze níž půjde  žoldnéře vylepšovat změnou perků a nošeného vybavení. Klíčová součást zdárného svržení vládnoucí Legie bude ale samozřejmě spočívat i v zabírání území, přibírání dalších bojovníků a zakládání nových jednotek.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama