The Sims 2: Open for Business Článek The Sims 2: Open for Business

The Sims 2: Open for Business

lukvod@seznam.cz

lukvod@seznam.cz

6. 2. 2006 23:58
Reklama

Herní série Sims způsobila svým prvním dílem velký boom. Statisíce hráčů se ponořilo do virtuálního světa, ve kterém v domě svých snů a s vytvořenou rodinou žili druhý život. Proto není divu, že se stala hra velice populární a dočkala se neuvěřitelných šesti datadisků! Není divu, že se netrpělivě čekalo na druhý díl, který kromě mnohých vylepšení přinesl i dědičnost genů. Opět se opakuje situace a Maxis nás zasypávají jedním datadiskem za druhým. Nejprve to byla Univerzita, poté Noční život a Vánoční balíček. Avšak právě až Open for Business by měl přinést větší porci zábavy a rozvinout již tak obsáhlý svět ještě o nějaký ten kus více.

Bez práce nejsou koláče

Známe to ze svého života a poznají to i Simové. Nyní totiž budou moci podnikat a obchodovat v mnoha různých odvětvích, které uspokojí opravdu každého hráče. Těšit se tak můžete na vlastní obchody, ve kterých budete prodávat veškerou elektroniku. Pro slečny a paní hráčky pak tvůrci přichystali květinářství a prodejny s oblečením. Mimoto se dočkáte hračkářství, pekárny a mnoha dalších. Bude čistě na vaší vůli, jak váš obchod bude vypadat. Fantazii se meze nekladou a tak čekejte možnosti jako vlastní uspořádání regálů a dalších objektů. Užijí si mladší děti, které si budou moci vytvořit před svým baráčkem provizorní obchůdek a prodávat svým kamarádům nebo náhodným kolemjdoucím občerstvení v podobě vychlazeného džusu.

Na chod obchodu však budete potřebovat pomoc a tak nebude problém najmout si zaměstnance, přidělit jim určitou práci a od toho i odvíjený plat. Méně zručnému Simíkovi tak nařídíte stát za pokladnou a vyřizovat platby, ten šikovnější pak bude obsluhovat zákazníky, vytvářet ozdobné květiny a podobně. Za odvedenou práci budete moci své zaměstnance povyšovat, zatímco lajdákům můžete snižovat platy, v horším případě jim dáte na hodinu vyhazov. Jak je vidět, tvůrci pečují o každý detail, který v celkové skládačce bude tvořit skvělou zábavu. Jestliže se nebude vašemu obchodu dařit, nezoufejte. Objeví se totiž možnost najmutí speciálně vyškoleného a schopného manažera, který dokáže proměnit špatně prosperující obchod na oblíbený podnik během krátké doby. Dále pak může zaškolovat další a další manažery a pracovníky a tím pádem je rychle a levně přesunout do lepší ligy.

Zapojte do obchodu všechny!

Jestliže jste si v původní hře vytvořili vlastní rodinu, můžete zapojit do svého obchodu právě ji. Každý člen rodiny se totiž automaticky stává i zaměstnancem vaší firmy či obchodu. Tím pádem bude moci posloužit zákazníkům a výplatní mzda nebude dosahovat extrémních čísel. V pozdější fázi hry můžete do svého kšeftu zkusit zlanařit i své kamarády, sousedy a dokonce i některé vaše zákazníky. Ti však mohou mít už patřičné zkušenosti, takže se nesmíte divit, jestli že si řeknou o vyšší plat. Se zákazníky se objevuje i úplně nový systém přátelství. Ten se nazývá „zákaznická věrnost“, a bude ovlivněn zkušenostmi zákazníků ve vašem obchodu. To znamená, že pokud se budete o své klienty kvalitně starat a věnovat jim veškerou péči, jejich věrnost vzroste. Pokud však necháte nakupující jen tak volně procházet po vašem obchodu a zaměstnanci se nebudou snažit o dobré nabídky za dobré ceny, očekávejte pokles na jejich stupnici. Tím pádem se objevuje velká možnost, že o zákazníky přijdete a jejich opětovné navštívení obchodu se stává opravdu mizivou vidinou.

Na velikosti záleží

Jestliže během svého hraní vybudujete velkou a úspěšnou firmu se spoustou věrných zákazníků, bude se vaší firmě zvedat kromě renomé také třída po pěti rozličných úrovních. S jejím zvýšením tak přibudou vašim Simům užitečné schopnosti, jako například navazování sociálních vztahů a kontaktů, což zapříčiní okamžité sblížení s partou jiného Sima a tím pádem i více potencionálních odběratelů. S tím souvisí i mnoho času stráveného namísto doma v práci. Čím však lepší a prosperující obchod budete mít, tím méně času spolkne vaše řízení a tudíž si budete užívat pohody a volných chvil. Řídit firmu z domova tak rozhodně nebude problém. Vše závisí na kvalitě manažerů, jestliže budete jednat s průměrným jedincem, strávíte u telefonu mnoho hodin. S top manažerem však veškeré rozhovory zaberou několika málo minut, u nichž se ve chvilce dozvíte, jak to s vaší firmou vypadá.

Čeho se ještě dočkáme?

Rozhodně nových objektů, kterých má být přidáno rovných 125. Bude se jednat především o kosmetická křesla, různé poutáky a druhy zboží, uniformy pro vaše zaměstnance, dětské hračky, které byly přidány na přání fanoušků a vyrobitelné roboty. Ti zastávají domácí práce včetně zalévání květin a uklízení. Nejdražší robot nazývaný Servo dokáže napodobovat toho jedince, který ho přivedl k životu stisknutím tlačítka power. Ten může být použit na ještě širší portfoliu úkolů, přičemž samozřejmě nebude vyžadovat žádné jídlo, ani ostatní lidské potřeby. Po grafické stránce se nic nezmění, stále běží hra na stejném enginu. Stejně tak nároky na železo zůstanou na stejné výši, jako tomu bylo u datadisku Noční život.

Podobně na tom bude i zvuková stránka hry, avšak přidány budou nové zvuky u různých objektů. Vše zatím vypadá velice slibně a pokud se bude finální produkt i skvěle hrát, není problém ho již teď označit za pořádný hit. Z rozhovoru z chatu na oficiálních stránkách pak vyplynuly mnohé zajímavosti. Chcete se svou krásnou pracovnicí prožít poměr? Žádný problém! Spaní se svými podřízenými opravdu nebude problém. Stejně tak teenageři mohou řídit vlastní obchod, dočkáme si nové NPC postavy v podobě reportéra zjišťujícího stav vaší firmy, na kterou pak udělá důležité hodnocení. Velké podnikatelské plány a obchodní komplexy budeme moci vytvářet již 3. března! Proto si ještě necelý měsíc pilujte svou rodinu, ať můžete bez problémů vyrazit do světa obchodování a peněz.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama