The Outer Worlds 2 vypadá neuvěřitelně, říká šéf Obsidianu
i Zdroj: Obsidian / Microsoft
The Outer Worlds 2 Novinka The Outer Worlds 2 vypadá neuvěřitelně, říká šéf Obsidianu

The Outer Worlds 2 vypadá neuvěřitelně, říká šéf Obsidianu

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

Feargus Urquhart promluvil o druhém dílu humorného RPG. Vývoj se podle něj ubírá správným směrem.

Reklama

  • Na RPG The Outer Worlds 2 pracují lidé, kteří mají na svědomí jedničku
  • Vývojáři využívají nově vytvořených nástrojů a zkušeností, které nabrali při tvorbě aktuálních her

Pokračování povedeného RPG The Outer Worlds bylo oznámeno tři roky nazpět, krom úvodního teaseru jsme se o něm však nic konkrétního nedozvěděli. Bylo zcela evidentní, že jde pouze o jakési potvrzení, že se na dvojce skutečně pracuje.

Ke hře se nedávno vyjádřil šéf Obsidianu Feargus Urquhart. V rozhovoru pro kanál Limit Break Network uvedl, že se vývoj ubírá dobrou cestou. Jako jeden z důvodů uvedl fakt, že na produkci dohlíží stejní lidé jako na první díl. Jde například o Leonarda Boyarskyho, jenž opět zastává roli kreativního ředitele, Brandon Adler zase zůstal v pozici ředitele vývoje.

 „Měli jsme velké štěstí, na té hře se podílí spousta lidí, kteří vědí, o čem je řeč, kteří pracovali na prvním díle a dělají pro nás velmi dlouho. Vlastně na mě udělali velký dojem,” svěřil se Urquhart. Zároveň však přiznal, že si studio prošlo těžkými časy během koronavirové pandemie, což bylo částečně dáno tím, že se připravovalo hned několik projektů zároveň. Vedení uvažovalo, že vývoj The Outer Worlds 2 přeruší, aby mohli vývojáře přeřadit k prioritním titulům (Avowed), ale nakonec se tak nestalo. Urquhart v této souvislosti poděkoval Microsoftu, že byl trpělivý a poskytl studiu více času.

Nakonec je rád, že se nic neuspěchalo. „Grounded dopadlo úžasně, Pentiment rovněž, Avowed bude skvělé, The Outer Worlds 2 vypadá neuvěřitelně.” Nakonec dodal, že při vývoji The Outer Worlds 2 využívají zkušeností, které nasbírali při práci s enginem v rámci aktuálních her, zároveň se mohou opřít o nově vzniklé nástroje. 

The Outer Worlds 2 míří na PC a konzole Xbox Series, hra je však stále bez termínu vydání.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama