The Crew končí. Ubisoft bez varování stáhnul hru z obchodů a brzy vypne servery
i Zdroj: Ubisoft
The Crew Novinka The Crew končí. Ubisoft bez varování stáhnul hru z obchodů a brzy vypne servery

The Crew končí. Ubisoft bez varování stáhnul hru z obchodů a brzy vypne servery

Dominik Tománek

Dominik Tománek

15. 12. 2023 10:00 4

Závodní arkáda The Crew bude po devíti letech od vydání stažena z digitálních obchodů. Ubisoft zároveň vypne servery, čímž se hra stane nehratelná.

Reklama

  • Společnost Ubisoft stáhla The Crew ze všech digitálních obchodů 
  • 31. března 2024 navíc vypne servery, které jsou pro hru potřebné
  • The Crew se tak stane nehratelná i pro lidi, kteří ji již vlastní 

V době vydání byla The Crew kvůli nutnosti být stále online silně kritizována, protože problémy se servery a konektivitou způsobovaly, že hra byla občas nehratelná. Nejen to, ale také to, že hra byla pouze online, znamenalo, že The Crew měla vždy omezenou životnost. Teď, když byla hra The Crew stažena z digitálních obchodů, je to pro tuto závodní arkádu začátek konce. 

31. března příštího roku (jde o neděli) totiž budou vypnuty servery multiplayeru The Crew a fanoušci k ní navždy ztratí přístup. To je pro hru fatální, protože pabsence offline možností znamená, že hra po vypnutí serverů fakticky přestane existovat. Je sice téměř jisté, že většina původních hráčů se již posunula do jiných her (ostatně podle serveru SteamDB ji za poslední den na Steamu hrálo pouze 37 hráčů), ale i přesto je to smutný vývoj.

Stažení The Crew ze všech digitálních obchodů a vypnutí serverů připomíná, proč se mnozí obávají budoucnosti plně digitálních her. Téměř všechny hry, které vyžadují neustále být online, jsou odsouzeny k tomu, aby se nakonec staly nedostupnými, což znamená, že se při každém vypnutí serverů těchto her ztrácí kus herní historie. The Crew nebyla nejoblíbenější závodní hra na trhu, ale i tak je škoda, že hra byla stažena a brzy bude zcela nehratelná, a to i pro ty, kteří ji již vlastní.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama