Testeři ZeniMaxu oficiálně založili největší odbory v herním průmyslu. Microsoft neprotestoval
i Zdroj: Bethesda / Microsoft
Byznys Novinka Testeři ZeniMaxu oficiálně založili největší odbory v herním průmyslu. Microsoft neprotestoval

Testeři ZeniMaxu oficiálně založili největší odbory v herním průmyslu. Microsoft neprotestoval

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

V prosinci zaměstnanci QA oddělení společnosti ZeniMax ohlásili záměr vytvořit odborový svaz, jako vůbec první v organizační struktuře Microsoftu. Nyní k vytvoření formálně došlo skrz hlasování zhruba 300 testerů. Odbory ZeniMax Workers United jsou tak vůbec největší v herním průmyslu.

Reklama

  • QA oddělení ZeniMaxu oficiálně založilo odborový svaz
  • Vstoupilo do něj kolem 300 zaměstnanců, je tak největší v herním průmyslu

Nejde o první podobné hnutí v průmyslu. Například QA testeři z Raven Software a Blizzard Albany tvořili odbory už v loňském roce. Jim v tom ale mateřská firma Activision velmi aktivně bránila pomocí právníků. Microsoft jako vlastník ZeniMaxu vznik svazu dobrovolně akceptoval.

QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii pod Microsoftem
i Zdroj: Polygon

QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii pod Microsoftem

V rámci herních studií vzniká další zaměstnanecká unie. Tentokrát se týká vydavatele ZeniMax Media, kde se testeři spojili…

Zaměstnanci se podobně jako ostatní firmy spojili se zastřešujícím svazem Communication Workers Of America. Podobně jako u ostatních odbory zakládajících firem se budou snažit zlepšovat pracovní podmínky. QA oddělení zodpovědné za testování vyvíjených her totiž tradičně patří k těm s nejhorší pověstí z hlediska pracovních hodin a adekvátního finančního ohodnocení.

Testeři ZeniMaxu se podílí na hrách všech dceřinných studií, tedy Bethesdy, Arkane, Id Software, ZeniMax Online, Tango Gameworks a Machine Games.

Microsoft ve vyjádření pro magazín PCGamer sdělil, že “se těší na společná jednání v dobré víře při přípravách kolektivních smluv”.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama