QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii pod Microsoftem
i Zdroj: Polygon
Novinka QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii pod Microsoftem

QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii pod Microsoftem

Radek Raudenský

Radek Raudenský

6. 12. 2022 09:20

V rámci herních studií vzniká další zaměstnanecká unie. Tentokrát se týká vydavatele ZeniMax Media, kde se testeři spojili na vytvoření unie ZeniMax Workers United – CWA, čímž se stávají vůbec první takovou skupinou v rámci herních studií Microsoftu.

Reklama

  • QA zaměstnanci ZeniMaxu zakládají první unii v Microsoftu
  • Hlavní motivací byl crunch a nižší platy než v jiných segmentech

„Dnes jsme my, většina QA zaměstnanců ZeniMaxu, potěšeni, že můžeme oznámit založení naší unie společně s CWA. Jsme první taková skupina v Microsoftu. Díky tomu se budeme moct sami obhájit a budovat budoucnost, ve které se nám bude dařit. QA pracovníci jsou do své práce a her, které tvoříme, extrémně zapáleni. Díky možnosti rozhodovat zajistíme, že dostáváme férovou kompenzaci. Unie navíc ochrání naší práci a zajistí, že naše práce není brána jako samozřejmost,“ píše ZeniMax Workers United na Twitteru.

Dle některých zaměstnanců bylo hlavní motivací za založením unie velké crunchování a také nižší finanční ohodnocení než v jiných segmentech, jako je finanční nebo bezpečnostní QA testing. Microsoft už dříve potvrdil, že při procesu tvorby unie zůstane společnost neutrální, což ZeniMax Workers United potvrzují a chválí společnost za to, že se vedení nijak nesnažilo plány na vlastní unii nijak zhatit.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama