Terraria dostala překvapení - novou velkou aktualizaci. Autoři přitom už před lety ukončili vývoj
i Zdroj: Re-Logic
Terraria Novinka Terraria dostala překvapení - novou velkou aktualizaci. Autoři přitom už před lety ukončili vývoj

Terraria dostala překvapení - novou velkou aktualizaci. Autoři přitom už před lety ukončili vývoj

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

29. 9. 2022 09:57

Fanoušci nezávislého 2D survivalu Terraria dostali včera od tvůrců hry krásný dárek. Vyšla totiž nová aktualizace Labor of Love s celou řadou změn a vylepšení. Tvůrci přitom už v roce 2020 ukončili podporu hry a avizovali, že vývoj úplně skončil. Později ale změnili názor kvůli ocenění ve Steam Awards.

Reklama

  • Terraria dostala překvapivou velkou aktualizaci
  • Přidává spoustu nového obsahu a řeší řadu chyb i nedostatků
  • Autoři přitom už v roce 2020 oznámili konec velkých updatů

Studio Re-Logic samo uvádí, že je aktualizace láskyplným dopisem všem fanouškům. Při původním oznámení před dvěma měsíci označilo novinku jako poděkování za úspěch v oceněních Steam Awards. Jde o poměrně bohatý balíček nového obsahu. Hráči se mohou vrhnout třeba do nově vystavěných světů, které jsou generovány naruby. Své putování tedy začnou hluboko v podzemí, kde jim jako zdroje surovin poslouží nově nadesignované rostliny, a budou se snažit postupně dostat na povrch. Tam ale místo čerstvého vzduchu a zeleně čeká spousta nebezpečí a varianta hry je určená především pro velmi zkušené přeživší.

Nechybí ani nová varianta mapy bez otravných pastí, a speciální typ “Everything” kombinující prvky všech map dohromady.

Aktualizace také přidává několik nových bloků, předmětů, nástrojů, prostředek k teleportaci nebo náhrdelník proměňující protagonistu ve vlka. Částečně bylo přepracováno ovládání, vylepšení doznala grafická rozhraní, balancování, fungování některých herních mechanismů a samozřejmě došlo i na opravu velkého množství bugů a nedodělků. Kompletní seznam změn najdete v příspěvku na oficiálním fóru.

Fanoušci jsou z aktualizace nadšení. Jde o příjemné překvapení. Poslední aktualizace Journey’s End z května roku 2020 totiž skutečně působila jako kompletní uzavření vývoje hry. Později došlo jen na několik menších updatů řešících bugy nebo podporu Steam Decku a až nedávno studio oznámilo, že změnilo názor a doručí ještě jedno velké rozšíření. Navíc vůbec poprvé aktualizace vyjde na všechny aktuální platformy současně.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama