Tencent získává většinový podíl Techlandu. Značky jako Dying Light zůstanou ale studiu
i Zdroj: Techland
Novinka Tencent získává většinový podíl Techlandu. Značky jako Dying Light zůstanou ale studiu

Tencent získává většinový podíl Techlandu. Značky jako Dying Light zůstanou ale studiu

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2023 07:20

Po nedávné akvizici autorů hry Destruction Allstars, jež proběhla z pohledu Tencentu skrze její dceřinou společnost, přistoupila tato čínská firma k investici do dalšího herního studia. Jejím dalším cílem je polský Techland, známý především pro hry jako Dying Light a Dying Light 2. Nákupčí společnost získá se svou nyní chystanou investicí většinový, ač ne stoprocentní podíl akcií, čímž se z ní stane nejzásadnější podílník celého Techlandu.

Reklama

  • Techland oznámil, že Tencent koupí většinový podíl v Techlandu
  • Firma má zůstat nezávislá a se stejným vedením jako doposud
  • Zůstat jim mají i jejich dosavadní značky a jejich plná kontrola

Varšavská herní společnost, jež převážně nezávisle pracuje na hrách už od roku 1991, bude i po transakci dále nezávislá. Skutečnost oznámil u ohlášení události přetrvávající CEO firmy Techland Paweł Marchewka, jenž také uvedl, že jeho firma bude i nadále vlastnit všechny své značky a pracovat jako doposud.

„Spojení se společností Tencent nám umožní naplno pokračovat v realizaci vize našich her," řekl Marchewka. „Vybrali jsme si spojence, který již spolupracoval s nejlepšími světovými videoherními společnostmi a pomohl jim dosáhnout nových výšin, přičemž respektuje jejich způsoby práce."

Marchewka dále hovořil o cestě, kterou Techland za poslední tři desetiletí prošel, a také jaká ho teprve čeká. Vyprávěl o tom, jak se jejich nová fantasy hra "již nyní rýsuje jako něco opravdu unikátního", přičemž si neodpustil ani poznámku, že z Dying Light dále dělá ultimátní zombie hru určenou pro hráče po celém světě.

Aby toho dosáhl, řekl Marchewka, že základem všeho je tým lidí.

Těch nejlepších a nejodvážnějších snů lze ve všech případech dosáhnout pouze při práci bok po boku s podobně smýšlející partou přátel a také silnými partnery, kteří sdílejí stejnou vizi a vášeň jako vy a jsou ochotni ji podpořit svými znalostmi, zkušenostmi a schopnostmi," dodává CEO .

Dceřiná společnost Tencentu koupila vývojáře závodů Destruction AllStars
i Zdroj: Lucid Games

Dceřiná společnost Tencentu koupila vývojáře závodů Destruction AllStars

LightSpeed, dceřiná společnost Tencentu, provedla akvizici vývojářského studia Lucid Games, nejvíce známého asi díky závodní…

14. 7. 2023 09:10

Pokud jste nesledovali nové investice firmy Tencent, je také k těmto prohlášením závěrem vhodné doplnit, že tento čínský gigant už nyní vlastní či spoluvlastní více herních studií. Příkladem jejich herní portfolia, kdy plně třímá v rukou například studio Riot Games, Sumo či Turtle Rock Studios, a menší či větší podíl zase u společností Epic Games, Ubisoft, Frontier Developments, Bloober Team, Don't Nod a dalších.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama