Dceřiná společnost Tencentu koupila vývojáře závodů Destruction AllStars
i Zdroj: Lucid Games
Destruction AllStars Novinka Dceřiná společnost Tencentu koupila vývojáře závodů Destruction AllStars

Dceřiná společnost Tencentu koupila vývojáře závodů Destruction AllStars

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

14. 7. 2023 09:10

LightSpeed, dceřiná společnost Tencentu, provedla akvizici vývojářského studia Lucid Games, nejvíce známého asi díky závodní hře Destruction Allstars. Studio Lucid Games ohlásilo, že zůstanou i po své koupi kompletně nezávislí, co se produkce her týče, jen s podporou globální sítě LightSpeed a také jejich technologických možností.

Reklama

  • Dceřiná společnost Tencentu nyní kupuje vývojáře Destruction AllStars
  • Studio Lucid Games si má i nadále zachovat nezavilost při vývoji her

Nad rámec úvodních slov představených výše nebylo oznámeno nic kolem samotné dohody. Nevíme tak např. možnou cenu, za kterou nákup liverpoolského studia mohl proběhnout, ani důsledky, jež jeho „nezávislost“ může zažít. Jediné, s čím víme, jak pracovat, jsou zatím pozitivní slova studia – a ta budí spíše rozpaky. Navzdory fasádě, že se nic nemění, lze totiž snadno usuzovat, že nákup ze strany jiné společnosti (tím spíše čínské) důsledky mít musí. Lucid Games může být např. do budoucna pověřeno, že má pomáhat na jiných projektech Tencentu, což by v aktuálním směřování společnosti znamenalo nejen mobilní, ale i tradiční hry.

Jak už jsme totiž dříve uváděli v odlišné zprávě k cílům společnosti, čínský gigant má v rukovánu už nejen mobilní hry, ale také velký zástup běžných studií – a ty hodlá dále rozšiřovat. Z těch známějších lze takto zmínit např. americké studio Riot Games (League of Legends), Sumo Digital (Sackboy: A Big Adventure), Turtle Rock Studios (Back 4 Blood), Digital Extremes (Warframe), Splash Damage (Gears Tactics), Sharkmob (Vampire: The Masquerade: Bloodhunt) nebo i u nás působící Fulqrum (Men of War II).

Studio Lucid Games pak do tohoto balíku přispívá hlavně svými zkušenostmi z vývoje her jako Destruction AllStars a Switchblade, a také zkušenosti u 3rd party projektů jako: Star Wars Jedi: Survivor a Fallen Order, Sea of Thieves, Nightingale, Apex Legends a EA Sports PGA Tour.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama