Studio Shipwright zpřetrhalo vazby s Tripwire Interactive kvůli podpoře zákazu potratů v Texasu
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Studio Shipwright zpřetrhalo vazby s Tripwire Interactive kvůli podpoře zákazu potratů v Texasu

Studio Shipwright zpřetrhalo vazby s Tripwire Interactive kvůli podpoře zákazu potratů v Texasu

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

6. 9. 2021 11:41 3

Studio Shipwright, podpůrný tým, který několik let spolupracoval s vydavatelstvím Tripwire Interactive, oznámil, že spolupráce končí. Jde o reakci na kontroverzní prohlášení prezidenta Tripwire, který na Twitteru vyjádřil podporu hlasitě diskutovanému zákazu potratů plodů starších šesti týdnů v americkém státě Texas. Odmítavý postoj mají i další partneři i nezávislí vývojáři.

Reklama

  • Prezident Tripwire Interactive vyjádřil podporu kontroverznímu texaskému zákonu
  • Řada dalších vývojářů, hráčů i novinářů ho velmi ostře zkritizovala
  • S vydavatelstvím ukončuje spolupráci podpůrné studio Shipwright

„Jsem hrdý na #NejvyssiSoudUSA, který nezrušil texaský zákon zakazující potraty dětí s tlukoucím srdcem. Jako bavič politiku moc nekomentuji. Ale s tím, kolik hlasů stojí na opačné straně problematiky jsem se rozhodl, že je důležité abych se vyjádřil jako vývojář podporující život,“ napsal na svůj twitterový účet prezident Tripwire Interactive John Gibson. Jeho názor vyvolal řadu reakcí, v momentě psaní tohoto textu Twitter registruje přes 4900 odpovědí.

Shipwright jsme postavili na představě, že přišel konečně čas zainvestovat naše peníze do hodnot, které podporujeme. S čistým svědomím prostě nemůžeme dále pracovat s Tripwire pod jeho současným vedením. S okamžitou platností začínáme rušit existující smlouvy,“ oznámil bývalý partner vydavatelství v reakci. Od názoru se také distancovalo studio Torn Banner, autoři pokračování populární středověké akce Chivalry.

Mezi nejvýznamnější osobnosti kritizující postoj se zařadil například designér a duchovní otec série God of War Cory Barlog. 

Ku***drát chlape. Fakt? Ty podporuješ tenhle pos**nej zákon, který nás posouvá k nějaké formě dystopie ve stylu Gileadu? Fakt? Jako vážně, jak může být někdo hrdý na to, že si uzurpuje plnou dominanci nad osobní svobodou žen?“ rozčílil se. Podobný názor má i autor Gears of War Cliff Bleszinski, který Gibsona požádal o to, aby jej přestal na sociální síti sledovat.

A předpokládám, že sis před napsáním tohohle Tweetu nechal udělat vasektomii?táže se scenáristka Sony Santa Monica Alanah Pearce.

Proti výroku se ohradil i novinář a aktivista Jason Schreier.

Představte si, že nejste schopni oddělit charakter umělce od jeho tvorby,kontruje kritikům uživatel s přezdívkou Diamonti. Pod jednotlivými kritickými výroky se často rozjela velmi ostrá diskuze mezi příznivci a odpůrci rozhodnutí.

Studio Tripwire stojí především za sériemi Red Orchestra a Killing Floor. Jejich posledním vlastním titulem byl šílený “simulátor” žraloka Maneater. Jako vydavatel zaštítilo například Rising Storm 2, Zeno Clash, Road Redemption nebo již zmíněné Chivalry 2.

Diskutovaný zákon vstoupil v platnost prvního září. V Texasu zakazuje provádět potrat později než během prvních šesti týdnů těhotenství. I přes četnou kritiku, včetně negativní reakce ze strany prezidenta Joa Bidena, kontroverzní zákon Nejvyšší soud USA nezrušil.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama