Studio Santa Monica žádá hráče o respektování vývojářů vstříc neúnosnému chování kolem God of War: Ragnarök
i Zdroj: PlayStation Studios / Sony Santa Monica
Novinka Studio Santa Monica žádá hráče o respektování vývojářů vstříc neúnosnému chování kolem God of War: Ragnarök

Studio Santa Monica žádá hráče o respektování vývojářů vstříc neúnosnému chování kolem God of War: Ragnarök

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

2. 7. 2022 19:55

Vysoce očekávané pokračování God of War: Ragnarök, které má dorazit ještě tento rok, se podle spekulací, mělo koncem června dočkat odhalení data vydání a oznámení edic. Nakonec se ovšem nic nestalo, čtvrtek uplynul jako jindy, a jediné, co přišlo, bylo rozlícení fanoušků nad zklamáním na sociálních sítích. Stupňující se frustrace se nicméně naneštěstí znovu vymkla kontrole. Vzhledem k útokům na vývojáře a mylnému domnění části hráčů, že mají právo si cokoli nárokovat, bylo studio Santa Monica donuceno podat i oficiální vyjádření.

Reklama

  • Vývojáři nového dílu God of War vydávají prohlášení, v němž reagují na nedávné rozlícení hráčů
  • Žádají o respekt a slušné chování

„Každý jednotlivec v Santa Monica Studio pracuje na vytvoření hry, na kterou jsme hrdí, a doufáme, že si ji po vydání užijete. Jakožto naši fanoušci nás inspirujete a chápeme vaši vášeň a touhu po dalších informacích. Ale tato vášeň by nikdy neměla být toxická, a rozhodně by neměla být na úkor lidské důstojnosti. Oslavme proto naši komunitu tím, že se k sobě navzájem, tedy ke každé hře i vývojářům, budeme chovat s respektem,“ sděluje na Twitteru Santa Monica.

Na situaci, která původně vzešla z konkrétních informací insiderů, jako je Jason Schreier a Snitch, ale později se vymkla kontrole, reagoval i Phil Spencer. Ředitel Xboxu a herní divize Microsoftu na Twitteru vyjádřil svou osobní podporu Corymu Barlogovi, přičemž podpořil i zbytek týmu Santa Monica. 

Situace v některých případech na sociálních sítích zacházela až tak daleko, že některé vývojářky musely čelit i zprávám s nevyžádaným sexuálním obsahem, popř. slovním útokům. Stojí přitom za uvedení, že sám Barlog, který ani nemá projekt na starosti, naše očekávání mírnil už před domnělým odhalením. Již dopředu tak šlo spolehlivě soudit, že k žádné události nedojde.

Olej do ohně v nevhodnou chvíli přilil také novinář Bloombergu Jason Schreier a průmysloví insider Tom Henderson. V příspěvku, který na ResetEra Schreier přidal těsně po nenaplnění čtvrteční spekulace, opakovaně uvedl, že Ragnarök stále cílí na listopad letošní roku, přičemž naznačil, že jeho rozsah asi předčí předchozí díl. Totéž jen s mírným poupravením lze pak říci i o Hendersonovi, jenž objasňoval odklad čtvrtečního odhalení i údajný obsah chystaných edic.

Rona Gilberta opět naštvala komunita. Kvůli urážkám zrušil svůj blog a už nechce psát o Return to Monkey Island
i Zdroj: Oficiální web

Rona Gilberta opět naštvala komunita. Kvůli urážkám zrušil svůj blog a už nechce psát o Return to Monkey Island

Ředitel vývoje aktuálně připravovaného pokračování série Monkey Island Ron Gilbert se opět pořádně naštval na komunitu hráčů…

30. 6. 2022 16:23
9

Bohužel, život znovu ukazuje, že neštěstí plodí další neštěstí, a ani současná situace proto není jediná svého druhu. Jak totiž plyne z přiložené novinky, jakož i hPodu#853, kde se toto téma řeší, nepříjemnou chvílí si prochází i tvůrce Return to Monkey Island, Ron Gilbert. V návaznosti na osobní útoky, které slavný vývojář obdržel po nedávném Directu, reagoval tím, že o své hře už nebude mluvit, a kompletně uzavřel svůj blog. 

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama