SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz
Článek SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš

Placená inzerce

Placená inzerce

10. 10. 2019 13:25
Reklama

Počítačová myš je prodlouženou paží naprosté většiny počítačových hráčů. Chcete-li si užít hraní naplno, rozhodně potřebujete v ruce třímat spolehlivý nástroj, který bezchybně a okamžitě přenese všechny vaše reakce rovnou na obrazovku s maximální přesností bez jakéhokoliv zpoždění.

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz

Není proto radno výběr myši podcenit. Koneckonců se dost možná stane vaším každodenním společníkem. Nároky byste na ni měli klást nejen z pohledu přesného snímání, ale především také se zaměřením na pohodlné používání.

VOLTE PŘESNOST

Klíčovou komponentou je senzor, který snímá trajektorii pohybu a mění ji na vstupní signál počítače. Někteří výrobci volí senzory externích firem, jiní se rovnou spolupodílejí na vytvoření vlastního řešení. Stále se ještě setkáte s laserovými, ale i optickými senzory. Obecně lze říct, že laserové snímače jsou technologicky mladší, dobře fungují lépe na různorodých typech povrchu včetně těch lesklých a povětšinou jsou o něco preciznější. Na trhu se ale objevují i velmi pokročilé optické senzory, které mohou své konkurenty taktéž v lecčem trumfovat.

AŤ PADNE JAKO ULITÁ

Předem si ujasněte, jak vlastně s myší manipulujete a jaký používáte úchop. Běžně rozlišujeme tzv. Palm Grip (na myši spočívá celá dlaň), Claw Grip (na myši spočívá dlaň, ale prsty jsou opřeny o tlačítka jako „drápy“) a Fingertip Grip (myš držíte konečky prstů a dlaň o ni neopíráte). Především v prvních dvou případech pak mohou velkou roli hrát rozměry myši, její výška, ergonomické (ne)tvarování a samozřejmě hmotnost. Máte rádi univerzálnost? Zvolte symetrický tvar. Chcete myš vyhovující specificky právě vám? Zkuste modely s ergonomickými výřezy. Ale pozor! Mohou sice padnout do dlaně skvěle, ale hrozí i opak. Zajímavou možností jsou potom myši s modulárními částmi, kterými si tělo nebo váhu můžete přizpůsobit.

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz

S DRÁTY NEBO BEZ NICH

No a samozřejmě je otázkou, zda se spokojíte s drátovým modelem, nebo si raději dopřejete bezdrátovou myš. Pohodlí s volným pohybem myši bez drátu je k nezaplacení a nebojte – odezva už dnes zdaleka není tak špatná, abyste s „bezdrátovkou“ nemohli hrát akční střílečku. Počítat ale musíte s provozem na baterie. Ujasněte si také, kolik se vám bude hodit tlačítek. Je přece pohodlné mít možnost jednoduše kliknout místo vyťukávání kláves. S tím souvisí i kvalita tlačítkových spínačů. Běžně se dnes setkáte s takovými, jejichž životnost je udávána v desítkách milionů kliknutí.

PERFEKTNÍ VYVÁŽENÁ HERNÍ MYŠ - STEELSERIES RIVAL 600

Vybrat ten správný model kombinující všechny požadované vlastnosti může být oříšek. Pokud se vám nechce absolvovat zkoušení mnoha různých modelů v obchodech, spolehnout se můžete na osvědčené značky, které s výrobou počítačových myší mají bohaté zkušenosti.

Myš, kterou jako hráči opravdu milujeme, je třeba SteelSeries Rival 600. Precizní mix kvalitních materiálů a pokročilých technologických komponent zůstává sázkou na jistotu. Agresivní, ale přitom jednoduchý tvar s mírným zaoblením je velmi univerzální a vyhovovat by měl takřka jakémukoliv úchopu.

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz

V základu ji v ruce skoro neucítíte. Váží pouze 96 gramů, ale přímo do jejího těla můžete velmi snadno přidat až osm čtyřgramových závaží. Bude tak naprosto vyhovovat přímo vašemu stylu hraní – ať už máte rádi rychlé střílečky, dynamické MOBA hry nebo příběhová RPG.

Hlavním lákadlem je ale systém dvou senzorů TrueMove3+. Duální konfigurace se chlubí jednak zdvihovým senzorem, který s přesností na 0,5 mm dokáže bleskově reagovat na detekci nadzvednutí myší, a vzápětí také optickým senzorem TrueMove 3. Snímání pohybu 1:1, maximální akcelerace 50G a nastavení citlivosti 100 – 12 000 CPI. A to je přesně to, co chceme! Tyto charakteristiky zaručí absolutní přesnost bez zkreslení i při nejzuřivějších přestřelkách.

Koktejl skvělých technických vlastností doplňuje 7 individuálně programovatelných tlačítek a komplexní osmizónové RGB podsvícení. Vše si nastavíte v intuitivní aplikaci SteelSeries Engine, která vám umožní nejen synchronizovat vaše SteelSeries periferie mezi sebou, ale prostřednictvím speciálních doplňků vám umožní RGB efekty navázat třeba na hudební ekvalizér nebo konkrétní hru. A cena? Na CZC.cz SteelSeries Rival 600 nyní zakoupíte za 1.999 Kč.

BEZ DRÁTŮ SE STEELSERIES RIVAL 650

Líbí se vám výše popsané funkce, ale postrádáte komfort bezdrátového přenosu? I na vás výrobce myslel. Stačí přihodit pár stokorun a můžete si dopřát SteelSeries Rival 650. S ní si pak užijete hraní na maximum a žádný kabel vám už nebude zavazet. Stačí patnáct minut rychlého nabíjení a myš vydrží fungovat minimálně 10 hodin. S plným nabitím vydrží v provozu celých 24 hodin. A teď to nejlepší – přenos probíhá s odezvou 1ms. Žádný nepřítel vám neunikne. Na CZC.cz SteelSeries Rival 650 najdete nyní za 2.599 Kč.

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz

SKVĚLÝ ZÁKLAD, KTERÝ SI MŮŽE DOVOLIT KAŽDÝ, S ČÍSLOVKAMI 310

Hrajete-li hry jen svátečně, nemusíte za kvalitní myš utratit mnoho. SteelSeries Rival 310 a SteelSeries Sensei 310 jsou základní modely, které v akci rozhodně neztratí dech. Jsou osazeny taktéž senzorem TrueMove3 a nabídnou vyváženou porci funkcí a kvalitního provedení. Symetrický SteelSeries Sensei 310 zakoupíte na CZC.CZ nyní za 1.599 Kč. SteelSeries Rival 310 stojí nyní dokonce pouhých 1.399 Kč.

SteelSeries doporučuje: Jak vybrat herní počítačovou myš
i Zdroj: Hrej.cz

Výběr myši rozhodně nepodceňujte. Dost možná jde o nejpoužívanější počítačovou periferii, na kterou se hráči každodenně spoléhají. Dopřejte si komfort a maximální přesnost. Právě kombinace těchto dvou elementů vás společně s tréninkem a pílí posune o level dál.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama