Steam Deck zvládne Cyberpunk na 20 až 30 snímků za sekundu při vysokých detailech
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam Deck zvládne Cyberpunk na 20 až 30 snímků za sekundu při vysokých detailech

Steam Deck zvládne Cyberpunk na 20 až 30 snímků za sekundu při vysokých detailech

Radek Raudenský

Radek Raudenský

1. 10. 2021 12:30

Valve nás dokáže poměrně často překvapit – například se Steam Deckem, tedy přenosnou konzolí, která je konkurencí populárního Nintendo Switch, i když se zaměřuje na tak trochu jinou sortu hráčů. Společnost navíc přišla s tvrzením, že přístroj dokáže rozběhat všechny hry na Steamu při plynulé snímkové frekvenci. Toto tvrzení je často zpochybňováno, nyní ale máme možnost se podívat i na skutečné testy.

Reklama

  • Čínský tester se dostal k devkitu Steam Decku
  • Sdílí své testy, které zatím ukazují, že Valve se svými tvrzeními o výkonu konzole nelže
  • Hra bez větších problémů rozjede Tomb Raidera, Doom Eternal i Cyberpunk

Ty totiž zveřejnil čínský uživatel na jednom z lokálních webů, přičemž jeho testy dále interpretuje web WCCFTech. Daný hráč prý dostal přístup k devkitu Steam Decku, který by měl mít vnitřnosti srovnatelné s finálními kusy, které poputují na trh. V rámci testů se hráč pustil do několika velkých (a náročných) titulů a přinesl zajímavé výsledky.

Na Steam Decku si zahrál například Shadow of the Tomb Raider na High detaily, při kterých konzole průměrně držela 36 FPS. Při dílčích úpravách nastavení se nicméně dostal až na 60 snímků za sekundu při nativním rozlišení. Vyzkoušel také Doom Eternal, kde konzole při nižším až středním nastavení detailů zvládala průměrně 60 FPS. Při vyšším nastavení grafiky se pak průměrně hra držela na 46 FPS.

Došlo i na esportový titul Dota 2 – zde dokázal Steam Deck na vysoké detaily udržet 47 FPS, při nižších nastaveních vystoupal framerate až k 80. Nakonec nechyběl ani “křest ohněm” v podobě loňského RPG Cyberpunk 2077,  kde čekalo poměrně velké překvapení – s vysokými detaily se sice přenosná konzole musela prát, ale dokázala stabilně držet 20-30 snímků za sekundu bez záseků. To samozřejmě není ideální stav, nejde však o nic nehratelného. 


Šéf Xboxu pochválil Steam Deck, přes xCloud vyzkoušel Age of Empires a Halo
i Zdroj: Hrej.cz

Šéf Xboxu pochválil Steam Deck, přes xCloud vyzkoušel Age of Empires a Halo

Phil Spencer si koncem minulého týdne posteskl, že další výrobci konzolí nemají zájem o službu Xbox Game Pass, kterou by on…

16. 8. 2021 10:58
Steam odhaluje vlastní handheld Steam Deck. Přenosná konzole dovolí hrát všechny hry ze Steamu na cestách
i Zdroj: Hrej.cz

Steam odhaluje vlastní handheld Steam Deck. Přenosná konzole dovolí hrát všechny hry ze Steamu na cestách

Steam vystupuje do boje herních konzolí. Nikoliv ale s klasickou velkou konzolí, nýbrž přenosným handheldem. Nově…

15. 7. 2021 19:55
22

Uživatel pak měřil i teplotu – ta se při hraní držela okolo 43 stupňů celsia v zadní části konzole a 29 stupňů okolo analogových páček. Baterie se vyčerpala během tří hodin hraní z plného stavu na 46 procent, což lze označit za poměrně solidní výdrž.

Konzoli Steam Deck lze zakoupit ve třech variantách v závislosti na velikosti pamětiza 419 až 679 eur. První předobjednávky by měly k hráčům dorazit v prosinci, pokud si však konzoli zarezervujete nyní, dostanete ji dle odhadu výrobce zhruba v polovině příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama