Steam Deck chce ve hrách nabídnout minimálně 30 FPS. Cokoli pod není dostatečně hratelné, tvrdí Valve
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Steam Deck chce ve hrách nabídnout minimálně 30 FPS. Cokoli pod není dostatečně hratelné, tvrdí Valve

Steam Deck chce ve hrách nabídnout minimálně 30 FPS. Cokoli pod není dostatečně hratelné, tvrdí Valve

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

25. 7. 2021 07:40

Minulý týden odhalené kapesní PC Steam Deck od společnosti Valve bude ve svém nativním rozlišení cílit nad hranici třiceti snímků. O informaci se pro IGN podělil Pierre-Loup Griffais, který následně znovu zmínil, že testovaná sada moderních titulů běžela na zařízení bez problémů.

Reklama

  • Spodní hranice Steam Decku bude při jeho vydání 30 FPS
  • Bude-li chtít uživatel prodloužit výdrž baterie, může aktivovat omezovač FPS

Pierre-Loup Griffais pro IGN uvedl, že hráči vážící si vysokého frameratu i ostrosti obrazu mohou při počátečním přechodu na rozlišení 800p a redukovanou snímkovou frekvenci pociťovat mírný diskomfort. Současně ale dodal, že škálování funguje už nyní velmi dobře, a to dokonce i u všech testovaných her vydaných v tomto roce. Z tohoto pohledu se tedy dozvídáme to, že skupina titulů, o kterých se Valve zpětně zmínila, že na Steam Decku plně fungují, dosahovala při interních testech alespoň třiceti snímků za sekundu.

Přirozeně, hráči toužící po prodloužení výdrže zásadního kamene úrazu všech handheldů, tedy baterie, mohou aktivovat omezovač FPS. Pomoct s nedostatečnou výdrží může do značné míry také ruční změna grafického nastavení uvnitř her, neboť ta bude vzhledem k PC struktuře systému stále dostupná. Podle posledních informací je plně nabitá baterie Steam Decku schopna pohánět zařízení při nepřetržitém hraní Portal 2 po přibližně pět hodin.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama