Stavba prosperujícího (pod)města nás čeká už v prosinci. Strategie SteamWorld Build přichází s datem vydání
i Zdroj: Thunderfull Games
Novinka Stavba prosperujícího (pod)města nás čeká už v prosinci. Strategie SteamWorld Build přichází s datem vydání

Stavba prosperujícího (pod)města nás čeká už v prosinci. Strategie SteamWorld Build přichází s datem vydání

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

24. 8. 2023 09:15

Přestože druhá půlka letošního roku vypadá více než jindy, že nás čeká nebývalé období: září-říjen, a pak spíše nic, jsou zde i hry, které vyplní pozdější měsíce. Jednou z nich je třeba SteamWorld Build od studia Thunderful. Budovatelská strategie, která byla týmem loni představena jako další odnož košaté série SteamWorld, bude nakonec vydána už 1. prosince, kdy měl vyjít i Stalker 2.

Reklama

  • Strategie SteamWorld Build dostává s novým trailerem datum vydání
  • Na PC, PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series a Switch dorazí 1. prosince

Nový trailer, který datum vydání prozradil, představuje výstavbu města a těžební operace. Jedná se tedy o další ze skupiny takových ukázek, jež ve velkém spíše opakují, co jsme již viděli, takže nejde o nic nového. 

Nicméně, pokud jste hře tolik nevěnovali pozornost, nebo ano, ale trochu jste už pozapomněli, zde je zhruba to, co video nabízí. Dozvídáme se, že abyste si mohli postavit vlastní raketu, která vás po dlouhém lopocení vezme i do lepšího světa, budete muset těžit – a to opravdu hodně. Budete získávat suroviny, stavět nové budovy, odrážet dravé příšery a v neposlední řadě: hledat i nové díly, jež pochází z jiných vesmírných korábů. 

Hra je v tomto případě rámcově rozpůlena na dvě odlišné části hratelnosti, které jsou ovšem související. Ta první se odehrává přímo na povrchu pouštní planety a odpovídá tomu, co si od názvu hry asi slibujete: Budujete si své město a děláte v něm pokroky.

Ta druhá vás pak vede zase pěkně pod jeho základy a zahrnuje těžbu materiálů pro další výstavbu. Pod povrchem planety se totiž nachází opravdu významné naleziště všeho potřebného, takže pokud chcete své město i zásobit, musíte si postavit důl a také jej spravovat.

Nicméně ani to není vše, protože i vaši dělníci vám budou klást určité požadavky. Abyste je splnili, je nesmírně důležité stavět, co chtějí. I na povrchu planety (jakož i pod ním, kde zase útočí příšery) je tak nutné balancovat dva typy projektů, které ne vždy půjdou ruku v ruce – ty, které chcete vy sami, protože dle vás udělají celé město lepší/hezčí, a ty, které chtějí oni, protože jim slouží k vlastnímu prospěchu. 

Jen ty správné totiž přidají vašim dělníkům vyšší šance na přežití a zvednou body v jejich prosperitě. Příkladem jsou třeba nová obydlí, kde se pak usídlí s rodinami, aby jejich počty rostly; zábavní komplexy, kde se ve volném čase trochu zabaví; a třeba i obchody, kde si také něco zakoupí.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama