Stalker 2 zabaví na desítky hodin. Autoři promluvili o herních režimech a přichystali příběhový trailer
i Zdroj: GSC Game World
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka Stalker 2 zabaví na desítky hodin. Autoři promluvili o herních režimech a přichystali příběhový trailer

Stalker 2 zabaví na desítky hodin. Autoři promluvili o herních režimech a přichystali příběhový trailer

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

1. 12. 2023 08:00

Studio GSC Game World připravilo nálož informací k chystanému Stalkerovi. Šéf studia oficiálně potvrdil, že se vývoj nachází v závěrečné fázi.

Reklama

  • Stalker 2 zabaví zhruba na 40 hodin v rámci hlavní příběhové kampaně
  • Na konzolích Xbox Series nabídne dva grafické režimy
  • Pro hraní na PC bude potřeba alespoň karta GTX 1060
  • Autoři uvolnili příběhový trailer

Studio GSC Game World nedávno poskytlo další klíčové detaily k druhému Stalkerovi v rozhovoru pro čínský magazín GamerSky. I nadále platí, že hra dorazí v prvním kvartálu příštího roku, je ale nad slunce jasné, že vývojáře ještě čeká hromada práce.

„Finální doladění hry zabere nějaký čas. Chceme ji co nejdříve uvést na trh na nejvyšší možné úrovni. Vzhledem k velikosti a komplexnosti otevřeného světa však existují tisíce detailů, které se mohou pokazit,” stojí v komentáři, z něhož vyplývá, že se hra momentálně nachází v betě.

Downgrade? Studio GSC Game World reaguje na kritiku grafiky chystaného Stalkera
i Zdroj: GSC Game World

Downgrade? Studio GSC Game World reaguje na kritiku grafiky chystaného Stalkera

Druhý Stalker se nedávno ukázal v gameplay traileru, který odkazoval na hratelnou ukázku prezentovanou na Gamescomu. Záběry…

7. 9. 2023 11:25
4

Pokud jde o grafické režimy, verze pro Xbox Series nabídne dva. Režim výkonu cílí na 60 snímků za vteřinu, režim kvality zase upřednostní vyšší detaily. O rozlišení však autoři ještě mluvit nechtěli. V případě PC verze budete potřebovat alespoň kartu GTX 1060. 

Autoři promluvili také o herní době. Hlavní příběh vás zaměstná na zhruba 40 hodin, což je pořádná nálož obsahu. Tvůrci nicméně připomínají, že je zážitek značně nelineární, takže se herní doba určuje těžko.

Stalker 2 byl v rámci včerejší PC Gaming Show prohlášen za nejočekávanější PC hru. Při této příležitosti pronesl pár slov výkonný ředitel GSC Game World – Yevhen Grygorovych.

„Válka na Ukrajině stále pokračuje. Ti, kteří v současné době bojují na frontách včetně zaměstnanců GSC, jsou skutečnými hrdiny. Ne všichni z nich k tomu byli vycvičeni, ale prostě se nemohli jen tak odvrátit. Stalker 2 pro nás byl důležitý i před válkou, ale nyní je z něj národní projekt, jehož cílem je ukázat světu nezlomného ducha Ukrajiny.” Následně oznámil, že se vývoj překlopil do závěrečné fáze.

Zapomenout nesmíme na čerstvý příběhový trailer, jenž byl součástí programu PC Gaming Show.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama