Square Enix vysvětluje prodej Hitmana
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Square Enix vysvětluje prodej Hitmana

Square Enix vysvětluje prodej Hitmana

konfrst.jan@gmail.com

konfrst.jan@gmail.com

23. 11. 2017 09:12
Reklama

Turbulentní situace okolo Hitmana a stavu licence na vývoj dalších her s touto značkou vydala na našich stránkách na skutečně velké množství článků (poslední souhrn naleznete například na tomto odkazu), dosud jsme se však dozvídali o informacích prakticky výhradně z jedné strany a nedozvěděli jsme se až do nynějška o tom, proč vlastně došlo k takto významné změně. Nyní však s první várkou informací konečně přichází i samotné vydavatelství Square Enix.

Vysvětlení přichází ze serveru GamesIndustry.biz, kterému poskytl rozhovor šéf tohoto vydavatelství, Josuke Macuda. Ten přednostně dodává, že Hitman dlouhodobě nesplňoval stanovené cíle. Řeč je přitom zcela zřejmě o splňování nároků týkajících se celkových prodejů hry a finančních výsledků značky.

A v tu chvíli si v tomto vydavatelství rovněž uvědomili fakt, že bez nutných investic se tato značka může začít potácet a upadat, což by, jak jistě uznáte, byla věčná škoda. Prodej značky se v tu chvíli jevil jako jediné rozumné východisko a v ten moment si také ve Square Enix uvědomili rovněž i to, že Hitman nemůže existovat bez týmu IO Interactive a pravděpodobně ani naopak.

Tehdy vznikl nápad na prodej týmu, a to takže spolu se značkou a spolu s tím i s právy na vývoj dalších her s tímto holohlavým zabijákem v hlavní roli. Kupec se tehdy však nenašel a na to konto vznikl nápad na odchod IO Interactive se značkou v rukách. To je koneckonců přitom mnohem lepší východisko, než jaké jinak potkává řadu jiných studií, jež spadají pod velké vydavatelské domy.

Svoji roli v tomto rozhodovacím procesu však zřejmě mohl sehrát i fakt, že se Square Enix dohodl na hned několika společných projektech s Marvelem, jež si zřejmě rovněž žádají velké množství financí mířících do západních studií tohoto vydavatele. A odtud rovněž může pramenit omezená snaha investovat další finance právě do značky Hitmana.

Tak jako tak se zdá být, že o budoucnost značky je na každý pád aktuálně postaráno, a to pod záštitou toho nejzkušenějšího možného týmu, který v tuto chvíli již aktivně chystá další pokračování této značky.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama