Splněný sen všech hráčů? Na mobilní telefony má zamířit ikonická střílečka Team Fortress 2
i Zdroj: ItzVladik
Mobilní hraní Team Fortress 2 Novinka Splněný sen všech hráčů? Na mobilní telefony má zamířit ikonická střílečka Team Fortress 2

Splněný sen všech hráčů? Na mobilní telefony má zamířit ikonická střílečka Team Fortress 2

Jakub Fišer

Jakub Fišer

27. 7. 2022 10:10

Migrace velkých titulů z PC a konzolí na mobily potkala v posledních letech třeba PUBG, Fortnite nebo neposledněji i Apex Legends. Teď se možná schyluje k další bombě – Team Fortress 2. Vzniká ale trochu jinak, než byste mysleli.

Reklama

  • Team Fortress 2 z roku 2008 by mohl neoficiálně zamířit na telefony s Androidem
  • O port se má postarat zkušený vývojář ItzVladik
  • Dle prvních záběrů hra obsahuje hodně ovládacích tlačítek, ale i původní grafický kabátek

O tom, že by si hráči rádi zapařili legendu multiplayerových stříleček Team Fortress i na svých mobilech a tabletech asi není pochyb. Valve, které na hru drží práva, však nic takového zatím neoznámilo. Přesto se na Redditu objevilo video hry se softwarovými tlačítky přes téměř celou obrazovku.

Zveřejnil jej uživatel s přezdívkou u/CodmExe, který mluví o tom, že jde o předělávku klasického Team Fortress 2 z roku 2008 na mobilní platformy, postarat se o ni má vývojář ItzVladik, který se proslavil svými porty Counter Strike 1.6 nebo Half-Life na Android.

V každém případě, jakkoliv vypadá grafická stránka úžasně – vlastně dochovale – diskutující na Redditu mate hlavně ovládání. Prakticky třetina displeje je překryta šedými softwarovými tlačítky, které při takovémto počtu mohou omezovat plynulost hraní. Podpora ovladačů a gamepadů však zatím nebyla oznámena.

Dle dostupných informací by ve hře měl být plně obsažen multiplayer. To se u hry typu Team Fortress tak nějak očekává, vzhledem k podmínkám vývoje “na koleni” to ale úplná samozřejmost není. Jak už zaznělo, Valve se k vývoji mobilního TF2 nijak nevyjádřilo.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama