Sony může chystat i film podle Gravity Rush. Značka studia Japan má vystoupit ze světa her už podruhé
i Zdroj: Sony
Gravity Rush Remastered Novinka Sony může chystat i film podle Gravity Rush. Značka studia Japan má vystoupit ze světa her už podruhé

Sony může chystat i film podle Gravity Rush. Značka studia Japan má vystoupit ze světa her už podruhé

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

23. 8. 2022 09:00

Akční adventura Gravity Rash od loni uzavřeného studia Japan se zdá být další hrou určenou pro filmové zpracování. S informací přichází redaktoři magazínu Deadline. Činí tak krátce po víkendové zprávě, že Sony pracuje i na zfilmování Days Gone.

Reklama

  • Podle magazínu Deadline je v přípravě film podle Gravity Rash
  • Scénáristkou filmu má být Emily Jerome (Panoptikum) a režisérkou Anna Mastro (Tajné společenství druhorozených).

Film podle Gravity Rash má být pod dohledem PlayStation Productions a Scott Free Productions, ačkoli není známo, které produkční nebo distribuční studio se projektu chopí. Zatím neexistuje také žádné datum vydání ani informace, zda bude film hraná, nebo animovaná adaptace. Jedinými připojenými jmény jsou prozatím scenáristka Emily Jerome (Panoptikum) a režisérka Anna Mastro (Tajné společenství druhorozených).

Gravity Rush, vyvinuté japonským týmem Sony, vzniklo v roce 2012 pro PS Vita, načež o tři roky zamířilo v remasteru i na PS4. Pokračování s názvem Gravity Rush 2 vyšlo poté v roce 2017, přičemž někdejší ředitel vývoje Kejčiro Tojama letos prohlásil, že by měl zájem i o třetí hru, pokud by se naskytla příležitost.

S ohledem na filmové zpracování není dále od věci připomenout, že značka za svou existenci vstoupila z her už dříve. První Gravity Rush mimo své modernější verze dostal před vydáním nástupce i dvoudílnou anime sérii, která sloužila pro vyplnění mezer mezi dějem obou her. Pokud jde o příběh původního titulu, ten mapoval osud mladé Kat, jež si k záchraně svého světa vypomohla ovládáním gravitace. Kat se průběhu hry toulala létající metropolí Hekseville, kde čelila jednotkám Nevi a silným gravitačním bouřím, které hrozily zničením města.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama