Sony kupuje Bungie za téměř 78 miliard korun. Studio má zůstat nezávislé a multiplatformní
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sony kupuje Bungie za téměř 78 miliard korun. Studio má zůstat nezávislé a multiplatformní

Sony kupuje Bungie za téměř 78 miliard korun. Studio má zůstat nezávislé a multiplatformní

Radek Raudenský

Radek Raudenský

31. 1. 2022 19:32

Máme tu poslední lednový den roku 2022, který se ještě před dnešní sedmou večer dal považovat za velice divoký měsíc, alespoň v rámci herního průmyslu. Sony to ale nechtělo nechat jen tak a zatímco jsme po celý rok 2022 o tomto vydavateli moc neslyšeli, právě dnes vedení této společnosti odhaluje velkou zprávu – akvizici studia Bungie.

Reklama

  • Sony oznamuje akvizici studia Bungie
  • Její výše má být stanovena na 78 miliard korun
  • Údajně by ale vývojáři měli zůstat nezávislí a vyvíjet multiplatformně

Výše akvizice je stanovena na masivních 3,6 miliardy dolarů, tedy téměř 78 miliard korun. To má samozřejmě daleko k akvizici, kterou před dvěma týdny oznámil Microsoft, pro herní průmysl je to ale stále obrovská zpráva. Současná investice Sony se tak řadí na 7. místo v žebříčku nejhodnotnějších akvizic v historii.

V dodatečných informacích má Bungie nadále pracovat jako nezávislé studie, dle GamesIndustry Sony stále plánuje ponechat Bungie jako multiplatformní studio, a to včetně samostatného vydávání. „S Bungie máme silné partnerství a jsme nadšeni z toho, že můžeme toto studio konečně přivítat v PlayStation rodině,“ tvrdí Jim Ryan, ředitel SIE.

„Jde o důležitý krok v naší strategii rozšiřování PlayStationu k mnohem širšímu publiku. Rozumíme, jak důležitá je komunita okolo Bungie a těšíme se, až jí budeme moct podporovat, vzhledem k nadále nezávislosti. Stejně jako pro Bungie je i pro PlayStation komunita základem DNA.“ 

Jason Schreier naznačuje, že samotní vývojáři nejsou s rozhodnutím moc spokojeni - údajně vždy slavili svou vydobytou nezávislost a novou akvizici se dozvěděli přes internet ve stejnou chvíli, kdy byla informace zveřejněna. Co se budoucích plánů týče, ty zatím nejsou známy. Stále platí, že Bungie nadále podporuje druhý díl Destiny a pracuje na stále neoznámené IP, bohužel akvizice s novými přírůstky zatím nepřišla.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama