serial-family-guy-se-docka-videoherni-adaptace
Novinka Seriál Family Guy se dočká videoherní adaptace

Seriál Family Guy se dočká videoherní adaptace

sleepless.

sleepless.

6. 3. 2006 14:30
Reklama

Docela hodně populární kreslený seriál Family Guy se dočká své videoherní podoby. Dnes to oznámila společnost 2K Games (Take 2 Interactive), která si zakoupila patřičná práva od společnosti Twentieth Century Fox. Za vývoj hry, která podle všeho vyjde na podzim na současné generaci konzolí (zatím nejsou k dispozici konkrétní informace), bude odpovědný známý tvůrčí tým High Voltage Software (mj. Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude, Hunter: The Reckoning), jehož zaměstnanci budou úzce spolupracovat s duchovním otcem seriálové předlohy, kterým není nikdo jiný než Seth MacFarlane.

Videoherní adaptace Family Guy bude spadat do žánru akční adventure, jež hráčům a příznivcům seriálu nabídne možnost vlastnoručně provádět všechny skopičiny, kterých se dopouští seriálová squadra hlavních postav v čele s buranským tatínkem Peterem Griffinem, jenž společně se svojí povedenou rodinkou žije  v Quahogu na Rhode Islandu. Rodinku tvoří jeho žena Lois a tři povedená dítka Chris, Meg a Stewie, který trpí obsesivní touhou zničit celý svět. Poměrně významnou roli v seriálu hraje také rodinný hafan Brian, který nejenom mluví, ale navíc velmi rád popijí Martini.

Seriálová předloha hry debutovala v roce 1999, ale společnost Twentieth Century Fox ji i přes velký úspěch později stáhla. Ohlas fanoušků na tento krok byl však neuvěřitelně hlasitý, sledovanost na Adult Swim kanálu stanice Cartoon Network obrovská a prodeje DVD verze seriálu nepřehlédnutelné. V roce 2004 si toho konečně všimlo i vedení stanice Fox TV a tak došlo k objednávce dalších sérií, což byl v pravdě historický krok. Šlo totiž o první zrušený seriál, který se dočkal svého znovuoživení.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama