Sega otevírá novou pobočku v Japonsku, bude podporovat Phantasy Star Online 2
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Sega otevírá novou pobočku v Japonsku, bude podporovat Phantasy Star Online 2

Sega otevírá novou pobočku v Japonsku, bude podporovat Phantasy Star Online 2

Radek Raudenský

Radek Raudenský

12. 1. 2022 09:28

Společnost Sega se začátkem nového roku dále expanduje. Před pár měsíci oznámila rozsáhlou spolupráci s Microsoftem, díky čemuž může pro vývoj vlastní her používat rozsáhlou architekturu technologie Azure.

Reklama

  • Sega otevírá novou pobočku v Sapporo
  • Ta se soustředí na podporu Phantasy Star Online 2
  • Jde o jednu z mnoha investic, které Sega v dalších pěti letech plánuje

Zároveň ale Sega Microsoftu pomohla například s tvorbou několika exkluzivních titulů. Vedení očividně usilovalo o navýšení počtu zaměstnanců, japonská společnost totiž nyní otevírá další pobočku, která poslouží jako další „vývojářská základna“ ve městě Sapporo. 

Nové nabídky práce naznačují, že se zdejší tým zatím nebude věnovat novým titulům, nýbrž zejména podpoře online hry Phantasy Star Online 2 New Genesis. Souhlasilo by to i se profilem ředitele pobočky, kterým se stal Takaja Segawa, hlavní producent Phantasy Star Online 2. Mimo to zde vzniknou i další divize odkloněné od vývoje her, jež se budou soustředit na import/export hardwaru a softwaru či prodeje.

Pravděpodobně jde o jednu z mnoha investic do herního vývoje, o kterých v rámci Segy slyšíme. Firma v listopadu minulého roku potvrdila svůj záměr investovat jednu miliardu dolarů do kapacit vývojářských týmů. Vydavatel je tak zavázán svému plánu vytvořit globálně úspěšné tituly. Mimo to ale vedení mluvilo také o NFT - od toho ale možná odstoupí, a to kvůli negativní reakci veřejnosti.

Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů
i Zdroj: Hrej.cz

Sega se začíná pomalu odklánět od plánů s NFT. Důvodem je negativní reakce hráčů

Přechod do stávajícího roku se nesl ve znamení trojice písmen rostoucího významu. Řeč je samozřejmě o NFT, tedy o tokenech…

9. 1. 2022 09:10
1
Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama