Uzavřené partnerství mezi Microsoftem a Segou nevyústí v exkluzivní hry, tvrdí Sega
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Uzavřené partnerství mezi Microsoftem a Segou nevyústí v exkluzivní hry, tvrdí Sega

Uzavřené partnerství mezi Microsoftem a Segou nevyústí v exkluzivní hry, tvrdí Sega

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

21. 11. 2021 08:20 1

Začátek tohoto měsíce přinesl stvrzení strategického partnerství mezi dvojicí videoherních společností – Microsoftem a Segou. Vzájemná spolupráce obou videoherních velikánů měla přinášet nemalou výhodu oběma stranám: Sega měla získat bohaté technologické zázemí svého západního spojence, Microsoft zase upevnění své pozice na východním trhu. Rovněž se spekulovalo, že součinnost obou firem teprve začíná a bude později prohloubena. Jak nicméně nyní vyjasňuje Sega, uzavřená dohoda nezahrnuje plán na tvorbu Xbox exkluzivit.

Reklama

  • Strategické partnerství Microsoftu a Segy si neklade za cíl tvorbu exkluzivit
  • Zdroje Microsoftu budou směřovány na tvorbu nové kategorie herních projektů

Potvrzení odlišné formy navázané spolupráce, než kterou řada hráčů očekávala, přinesla Sega skrze páteční jednání o finančních výsledcích. Firemní zástupci zde zdůraznili, že před produkcí výlučně pro Microsoft hodlají upřednostnit tvorbu rozsáhlého, komplexního projektu; a to takového, jenž bude těžit z technické podpory jejich současného spojence. 

„Se společností Microsoft máme již delší dobu úzké obchodní vztahy. Vyčlenili jsme zdroje pro tvorbu jejich rozsáhlých titulů [Halo Wars 2, Age of Empires 4] a jakožto vývojáři třetích stran dodáváme i varietu [vlastních] her,“ uvedla Sega. „Když jsme oznámili koncept Super her, Microsoft s naší vizí sympatizoval, což protentokrát vedlo i k oznámení.“

V souladu se staršími zprávami japonského vydavatele je známo, že s iniciativou Super her směřuje k výrazné změně své dosavadní strategie. První z nich se má na trhu objevit v rozmezí pěti let, přičemž právě Microsoft má se svou cloudovou technologií Azure uspíšit její vstup na globální trh. Pomoc může také podpora od mateřské společnosti Segy – SegaSammy – jež při posledním firemním setkání prohlásila, že v kontextu Super her zvažuje investici hraničící s 20 miliardami českých korun. 

Z opačného konce spektra můžeme nadhodit předloňskou zprávu, ve které se Microsoft rozhodl podělit o infrastrukturu Azure s konkurenční Sony.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama