Šéf Xboxu vysvětlil, proč se zatím nevyrábí cloudová konzole Keystone
i Zdroj: Microsoft
Novinka Šéf Xboxu vysvětlil, proč se zatím nevyrábí cloudová konzole Keystone

Šéf Xboxu vysvětlil, proč se zatím nevyrábí cloudová konzole Keystone

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

16. 11. 2022 12:09

Microsoft minulý rok v červnu oznámil, že pracuje na krabičce, která po připojení k obrazovce zpřístupní vybrané hry prostřednictvím cloudu. Phil Spencer nyní vysvětluje, jak to s vývojem nového zařízení vypadá.

Reklama

  • Výrobní náklady cloudové konzole jsou zatím příliš vysoké
  • Finální cena by měla být výrazně nižší než v případě Xbox Series S
  • Spencer ji odhaduje na 99 až 129 dolarů
  • Součástí bude i ovladač

O projektu s kódovým označením Keystone promluvil v podcastu Decoder. Potvrdil, že prototyp už je dávno hotový, někteří zaměstnanci dokonce měli možnosti vzít si jej domů a zkusit, co dovede. Objevilo se ostatně i na pověstné poličce samotného Spencera.

Šéf Xboxu prozradil, že streamovací zařízení funguje skvěle, objevil se však problém v podobě příliš vysokých nákladů na jeho produkci. Nyní se tedy čeká na moment, kdy se podařit výrazněji stlačit cenu. Spencer poukazal na slabší konzoli Xbox Series S, která vyjde na 300 dolarů. Keystone by měl jít do prodeje za zlomek ceny, aby si k němu zákazníci našli cestu.

“Nechci oznámit konkrétní cenu, ale myslím, že by se měla pohybovat kolem 99 až 129 dolarů, někde v tomto rozmezí,” nabídl vlastní pohled, přičemž dodal, že součástí balení logicky bude také ovladač. A spolu s ním se ke zmíněné ceně zkrátka zatím nedokázali přiblížit.

Tým se tím pádem zaměřil na přípravu aplikace pro televizory Samsung, ta už je nyní k dispozici. “S výsledkem jsme spokojeni,” ohodnotil ji Spencer.

Vyzkoušeli jsme Xbox Cloud Gaming na Samsung QLED televizi - blíží se budoucnost hraní bez konzolí?
i Zdroj: Microsoft / Xbox

Vyzkoušeli jsme Xbox Cloud Gaming na Samsung QLED televizi - blíží se budoucnost hraní bez konzolí?

Přelomové technologie cloudového hraní přestávají být doménou fajnšmekrů a šíří se i na naprosto casual zařízení včetně…

19. 10. 2022 14:00
2

Kouzelná krabička se tedy na trh dostane až v následujících letech. Spencer dodal, že se mu velmi líbí její uživatelské rozhraní a design, který je v souladu s podobou ostatních konzolí. I proto si ji vystavil na poličku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama