Logitech oficiálně představil handheld G Cloud pro hraní skrze cloudové streamování
i Zdroj: Logitech
Novinka Logitech oficiálně představil handheld G Cloud pro hraní skrze cloudové streamování

Logitech oficiálně představil handheld G Cloud pro hraní skrze cloudové streamování

Radek Raudenský

Radek Raudenský

22. 9. 2022 10:46

Na začátku září jsme vás informovali o úniku ohledně poměrně nečekaného zařízení Logitech G Cloud. Mělo jít o handheldové zařízení, které se mělo postavit po bok Switche či Steam Decku, ale čistě pro hraní skrze cloud. Po několika týdnech příprav nakonec hardwarový výrobce Logitech existenci tohoto zařízení potvrzuje.

Reklama

  • Logitech představil vlastní handheldovou konzoli
  • Soustředí se na cloudové streamování, vznikla ve spolupráci s Tencentem

Logitech G Cloud vznikl ve spolupráci s Tencent Games, přičemž jde o sedmipalcovou handheld konzoli, která je stvořena primárně pro hraní her skrze cloudové technologie. Běží na systému Android, v základu podporuje Xbox Cloud Gaming, Steam Link a NVIDIA GeForce Now. Také bude možné streamovat hry z vaší konzole Xbox.

Co se hardwaru týče, jak už jsme zmínili, nabídne G Cloud sedmipalcový IPS displej s obnovovací frekvencí 60 Hz. Rozložení ovládacích prvků je stejné jako u Nintendo Switch, samozřejmostí jsou i spouště a bumpery. Jádrem je mobilní procesor Snapdragon 720G, vzhledem ke svému zaměření nebude dodávaná externí grafická karta.

Váha zařízení se díky těmto „kompromisům“ dostala na 463 gramů, stále je ale zařízení těžší než třeba Nintendo Switch. V základu nabídne konzole 64 GB úložiště a 4 GB RAM. Na jedno nabití by Cloud měl vydržet až 12 hodin. Vzhledem k tomu, že konzole běží na Androidu, by mělo být možné bez problému stáhnout aplikace ke Google Stadia či Amazon Luna, nebo používat zařízení ke sledování filmů a seriálů. Cena je v základu stanovena na 350 dolarů, tedy přes 8700 korun. V tuto chvíli je ale konzole zlevněna na 300 dolarů, tedy na necelých 7500 korun. Vydání je naplánováno na 18. října.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama