Šéf Blizzardu J. Allen Brack rezignuje na svou pozici, pravděpodobně kvůli kauze s obtěžováním
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Šéf Blizzardu J. Allen Brack rezignuje na svou pozici, pravděpodobně kvůli kauze s obtěžováním

Šéf Blizzardu J. Allen Brack rezignuje na svou pozici, pravděpodobně kvůli kauze s obtěžováním

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

3. 8. 2021 15:01

V kauze týkající se údajného nevhodného chování na pracovištích společnosti Activision Blizzard došlo k první velké personální změně. Dnes svou funkci opustil dosavadní prezident studia Blizzard Jay Allen Brack. Na jeho místo společně nastoupí tandem Jen Oneal a Mike Ybarra. Na svém oficiálním webu to potvrdilo samo studio.

Reklama

  • Šéf Blizzardu J. Allen Brack oznámil svou rezignaci
  • Nahradí jej duo Jen Oneal a Mike Ybarra
  • Pravděpodobně jde o následek žaloby spojené s údajným obtěžováním a diskriminací žen

To skutečnost ráno oznámilo zaměstnancům skrze interní mailovou korespondenci. Přesný důvod Brackova odchodu nikde nespecifikuje, ve zprávě ale klade důraz na to, že jsou noví lídři maximálně vstřícní a otevření ke svým zaměstnancům. Blizzard chce prý být “nejbezpečnější a nejpřátelštější pracoviště pro ženy, osoby všech ostatních pohlaví, náboženství, původu i sexuální orientace”. Nové vedení má za úkol vybudovat ztracenou důvěru ve společnost. Brack byl zmiňován v souvislosti s kauzou obtěžování a diskriminace žen ve firmě, údajně měl například krýt nevhodné chování kreativního ředitele Alexe Afrasiabiho, který je v žalobě jmenován jako největší agresor.

Nové vedoucí duo se může chlubit bohatými zkušenostmi. Jen Oneal dříve šéfovala studiu Vicarious Visions, tvůrcům velmi povedeného remaku Tony Hawk’s Pro Skater 1 + 2. Po akvizici studia na začátku letošního roku z ní Blizzard udělal výkonnou viceprezidentku vývoje. Mike Ybarra strávil téměř dvacet let u Microsoftu, od roku 2009 v divizi Xbox. Do Blizzardu odcházel z pozice viceprezidenta na konci roku 2019. Dosud zastával pozici výkonného viceprezidenta platforem a technologie, staral se především o rozvoj distribučního kanálu Battle.net.

Jen Oneal
i Zdroj: Hrej.cz
Jen Oneal
Mike Ybarra
i Zdroj: Hrej.cz
Mike Ybarra

„Jsem si jistý, že Jen Oneal a Mike Ybarra poskytnou vedení, které Blizzard potřebuje aby plně rozvinul svůj potenciál a přinesou překotné změny. Předpokládám, že tak učiní s vášní a zápalem a že od nich lze čekat vedení na nejvyšší úrovni věrnosti zásadám a oddanosti aspektům firemní kultury, které dělají Blizzard Blizzardem,“ popřál svým nástupcům štěstí Brack.

Brack se k Blizzardu připojil v roce 2005, tehdy v roli producenta MMORPG World of Warcraft. Postupně se skrze pozice produkčního ředitele, výkonného producenta a viceprezidenta projektu dostal až na pozici prezidenta firmy (2018), kde nahradil spoluzakladatele Blizzardu Michaela Morhaima.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama