Satya Nadella prozradil, že zhruba polovinu majitelů Xboxu Series S tvoří hráči, kteří nikdy Xbox neměli
i Zdroj: Louis-Philippe Poitras / Unsplash
Novinka Satya Nadella prozradil, že zhruba polovinu majitelů Xboxu Series S tvoří hráči, kteří nikdy Xbox neměli

Satya Nadella prozradil, že zhruba polovinu majitelů Xboxu Series S tvoří hráči, kteří nikdy Xbox neměli

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

26. 10. 2022 12:47

CEO společnosti Microsoft Satya Nadella se podělil o zajímavou statistiku týkající se akvizice nových zájemců o značku Xbox. Během hovoru s investory shrnujícího první kvartál fiskálního roku 2023 totiž oznámil, že téměř polovina všech prodaných Xboxů Series S zamířilo k zákazníkům, kteří nikdy předtím Xbox nevlastnili.

Reklama

  • Dle CEO Microsoftu téměř polovinu prodaných Xbox Series S koupili noví uživatelé platformy Xbox

Potvrdil tak, že zafungovala myšlenka výrobce, který s levnějším a kompaktnějším Xboxem Series S mířil především na dříve spíše přehlíženou skupinu zákazníků. Tedy uživatele, kteří se k hraní na konzolích teprve dostávají nebo pro ně bylo dříve příliš nákladné, případně na majitele PlayStationu, které zajímá konkurenční nabídka ve finančně výhodné formě (třeba skrze Game Pass).

Informaci zmínil v souvislosti s tvrzením, že Xbox Series S v kombinaci s předplatným Xbox Game Pass představují před Vánoci “nejvýhodnější nabídku na herním trhu”. Žádná konkrétnější čísla nebo doplňující informace ale bohužel během finančního sumáře nenabídl.

Xbox Series S vyšel po boku silnějšího bratříčka Series X jako levnější a kompaktnější varianta bez diskové mechaniky. Na českém trhu je v současnosti k dispozici za necelých 7 tisíc korun, zatímco Series X i konkurenční PlayStation 5 se pohybují od hladiny zhruba 12,5 tisíc korun.

Gotham Knights nakonec poběží na konzolích ve 30 FPS. Hra se rozšíří i o arénový režim pro 4 hráče
i Zdroj: WB Games Montréal / WB Games

Gotham Knights nakonec poběží na konzolích ve 30 FPS. Hra se rozšíří i o arénový režim pro 4 hráče

WB Montréal, kteří si na 21. října brousí zuby s vydáním dlouho připravovaného Gotham Knights, dávají najevo, že kampaň…

15. 10. 2022 09:10

Platforma ale zároveň v poslední době čelí kritice. Magazín ComicBook připomíná, že byl Series S nařčen z brždění dalšího rozvoje herních technologií i proto, že Microsoft vyžaduje, aby na něm běžely všechny hry vydávané také na Series X.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama