S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde přednostně na konzolích Xbox Series. Na PS5 se objeví s malým zpožděním
i Zdroj: Hrej.cz
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde přednostně na konzolích Xbox Series. Na PS5 se objeví s malým zpožděním

S.T.A.L.K.E.R. 2 vyjde přednostně na konzolích Xbox Series. Na PS5 se objeví s malým zpožděním

Jakub Štěpánek

Jakub Štěpánek

3. 5. 2021 10:31 1

S.T.A.L.K.E.R. má i po letech místo v srdcích oddaných fanoušků, kteří netrpělivě vyhlíží chystané pokračování. Dvojka se objeví na PC, přičemž se předpokládalo, že dorazí i na konzole Xbox a PlayStation. Nyní se ale zdá, že je celá situace maličko složitější.

Reklama

  • Autoři se nyní soustředí na verzi pro Xbox Series
  • Dokument naznačuje, že se hra na PS5 objeví s tříměsíčním zpožděním
  • S minulou generací konzolí už vývojáři nepočítají

Zástupci ze studia GSC Game World se totiž pro server Gaming Bolt vyjádřili, že v tuto chvíli počítají pouze s vydáním na konzolích Xbox Series. „Vyjednávali jsme o možnostech s Microsoftem a našli jsme několik dobrých příležitosti pro tuto značku – včetně Game Passu,“ prohlásili a dodali, že o verzi pro PlayStation 5 nyní neuvažují.

Autoři už ale neřekli, že bude plánovaná konzolová exkluzivita pouze dočasná. Skutečnost vyplývá z dokumentu, který se dostal do rukou redaktorům magazínu Wccftech. S.T.A.L.K.E.R. 2 by měl na strojích Xbox Series vydržet tři měsíce, dá se předpokládat, že se u konkurence objeví hned po uplynutí této doby.

Vývojáři zároveň dali jasně najevo, že už nepočítají s minulou generací. „S.T.A.L.K.E.R. 2 je next-gen hra, není možné, aby běžela na konzolích Xbox One a PS4,“ prohlásil Zakhar Bocharov, PR manažer GSC Game World. Hra by měla běžet ve 4K s podporou HDR, počítá se i s ray tracingem. Vývojáři se dokonce chtějí přiblížit hranici 120 snímků za sekundu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama