S.T.A.L.K.E.R. 2 nezapomene na odkaz série ani vlastní inovace
i Zdroj: Hrej.cz
S.T.A.L.K.E.R. 2 Novinka S.T.A.L.K.E.R. 2 nezapomene na odkaz série ani vlastní inovace

S.T.A.L.K.E.R. 2 nezapomene na odkaz série ani vlastní inovace

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

20. 6. 2021 11:45

Kvalitu vizuální prezentace, se kterou GSC Game World uvedli S.T.A.L.K.E.R. 2, není touto dobou už potřeba zdlouhavě popisovat. Parádní zpracování nicméně nebylo tím jediným, co autoři předvedli. Ve vývojářském deníčku, který na zmiňovanou ukázku navazoval, totiž dále prozradili, že Heart of Chernobyl nezapomíná ani na odkaz, který ho pojí se zbytkem série.

Reklama

  • S.T.A.L.K.E.R. 2 obsáhne vícero odkazů na starší trilogii
  • Hráči se mohou těšit na některá známá jména, povědomé zbraně i památné lokace

Jedním z easter eggů, na které ve hře s jistotou narazíme, bude prostředí. Jak totiž v přiloženém videu dokládá Zakhar Bocharov, hra vedle kompletně nového obsahu umožní při průzkumu navštívit i lokace, které mohou navodit vzpomínky na náplň předchozích her. Jako demonstraci tohoto přístupu uvedl věž ze S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky, kterou mohli pozorní hráči rozpoznat v nedávném traileru.

S.T.A.L.K.E.R. 2 nezapomene na odkaz série ani vlastní inovace
i Zdroj: Hrej.cz

Vedle vlastního popisu světa se Bocharov nicméně dotkl i jiných styčných prvků. Tím nejzásadnějším se ukázalo rozebrání systému frakcí, nastavující základní ekonomické i politické rozložení moci v prostředí Zóny.

Dříve přítomná jména, jako byla uskupení Svoboda nebo Povinnost, se i při nastalém časovém skoku znovu vrací, novinkou se ovšem stává frakce, která byla podle Buchara dosud zachycena pouze v náznacích. Hráči na základě zkoumání posledního traileru usuzují, že půjde nejspíše o další vojenskou organizaci stojící v přímé opozici proti frakci Banditů.

Podobně jako před mnoha lety, i při opětovném vstupu do Zóny poslouží artefakty dvojímu účelu – jednak obtěžkání vaší peněženky o další dávku rublů a druhotně pak nabytí schopností, které vám přímo pomohou v boji. 

Zde jako představitele druhé ze jmenovaných funkcí ukázal vývojář zářivý artefakt jménem Jelly podporující rychlost, s jakou se obnovuje hráčova stamina. K jeho dohledání byl rovněž použit další z předmětů, se kterým se setkáváme poprvé – příruční typ detektoru zvaný Gilka, počeštěně Větévka.

Jako poslední bod programu se ve vývojářském deníčku objevilo podtrhnutí herního alter ega Sergeje Grigoroviče, hlavního autora série S.T.A.L.K.E.R.

 

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama