Rovio a Remedy zakládají nové studio
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Rovio a Remedy zakládají nové studio

Rovio a Remedy zakládají nové studio

Ondřej Švára

Ondřej Švára

8. 11. 2013 08:55 1
Reklama

Ve Finsku se dějí věcí. Dva vysoce postavení manažeři z renomovaných studií Rovio (Angry Birds) a Remedy (Max Payne) se rozhodli založit vlastní nezávislé studio, které se bude zaměřovat na casual hry. Do startu zatím vložili téměř dva a půl milionu dolarů.

Studio se jmenuje Seriously a zatím ho za Remedy tvoří vedoucí designér Petri Jarviletho a za Rovio viceprezident pro firemní strategii Andrew Stalbow. Studio bude trochu schizofrenicky pracovat ze dvou vzdálených center. Jedno bude v domácích Helsinkách a druhé v Los Angeles. Tohle je praxe spíše u větších, ne-li rovnou mainstreamových studií, což naznačuje, že Finové to myslí s rozjezdem nové továrny na malé hříčky opravdu vážně.

Výběr měst nebyl vůbec náhodný. Helsinky jsou dle slov zakladatelů studia považovány za světové srdce mobilních her, zatímco Los Angeles (se svou E3) je považováno za centrum zábavy obecně.

Co se pod zdvojenými křídly Seriously bude dít zatím nevíme. Možná se rozroste rodina značky Angry Birds, ale jde o čistou spekulaci. Momentálně studio teprve nabírá lidi. První hry by mělo vyprodukovat během příštího roku.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama