Autoři Angry Birds získali práva na Mumínky. Dočkáme se herního zpracování
i Zdroj: Hrej.cz
Novinka Autoři Angry Birds získali práva na Mumínky. Dočkáme se herního zpracování

Autoři Angry Birds získali práva na Mumínky. Dočkáme se herního zpracování

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

22. 6. 2021 13:20

Finské studio Rovio, známé především extrémně úspěšnou sérií mobilních her Angry Birds, získalo práva na herní zpracování oblíbených pohádkových postaviček Mumínků. Kulatí hrdinové se tak zřejmě brzy dočkají herního zpracování.

Reklama

  • Finské Rovio získalo práva na finské pohádkové postavičky Mumínci
  • Autoři Angry Birds tak pracují na hrách z muminího údolí

Příběhy Mumínků, anglicky Moomins, původně Mumintroll, vytvořila (švédsky píšící) finská umělkyně Tove Jansson, i herní univerzum tedy bude vznikat “doma”. Roztomilá stvoření jsou především ve Finsku velmi populární, společnost ale upozorňuje na to, že si v posledních letech budují velkou komunitu příznivců i v Japonsku, což je pro Rovio velmi atraktivní trh.

Rovio se zároveň stalo minoritním vlastníkem produkční společnosti Gutsy Animations, která nový obsah ze světa Mumínků tvoří. Získaná práva studiu dovolují tvořit hru na jakoukoliv platformu, vzhledem ke zkušenostem Rovia budou pravděpodobně hrát prim mobily.

„Toto partnerství nám zpestří portfolio značek, což je klíčový krok v naší strategii stálého růstu. První mumínkovská hra Rovia, založená na původním příběhu a světě vytvořeném Tove Jansson, a inspirovaná stylem muminího údolí, je nyní ve vývoji a vyjít by mohla ještě ke konci letošního roku,“ okomentoval novinku šéf Rovio Alex Pelletier-Normand.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama