Rogue Trooper Článek Rogue Trooper

Rogue Trooper

lukbas

lukbas

17. 3. 2006 23:27
Reklama

Rogue Trooper (dále RT) je jednou z postav, které se proslavily na stránkách populárního britského komiksu 2000 AD. Pokud zapátráte v paměti, možná si vzpomenete, že studio Rebellion, které na hře pracuje, už za sebou jednu komiksovou adaptaci z tohoto plátku na triku má. Bohužel Judge Dredd: Dredd Versus Death během vývoje mnoho kvality nepobral a tak nám snad chuť spraví nezdravě zabarvený mariňák ve válečné vřavě budoucnosti. Důvodem, proč RT vyhlížet je, že všem příběhům 2000AD se nedá upřít pořádná dávka akce a černého humoru. První zprávy a dojmy vypadají, že by se obého mohlo dostat i do hry. Ačkoliv by Rogue Trooper mohl někomu přijít jako jeden z lacinějších titulů, který bude okupovat v obchodech poličky s cedulkou „zlevněno“, zdání může klamat a právě on má velký potenciál překvapit.

Šedivá budoucnost

Rogue je speciálně vyšlechtěným klonovaným vojákem, jehož plemeno je uzpůsobeno jedovaté atmosféře planety Nu Earth. Tu již několik let sužuje konflikt mezi seveřany a jižany. Problém však nastane, když je téměř celý jeho regiment zmasakrován. Rogue je jedním z mála přeživších a rozhodne se pomstít všechny svoje padlé bratry - přeci jen, o jednu zkumavku se dělili docela dlouho.Cesta to ale bude dlouhá a půjde se přes mrtvoly, hodně mrtvol. Naštěstí do boje nepůjde zase tak úplně sám, ale společnost mu bude dělat trojice jeho spolubojovníků. Ti jsou sice již dávno pod drnem, ale jejich digitalizované osobnosti hostí několik biochipů. Není pak nic jednoduššího, než Gunnara strčit do pistole, která pak může fungovat samostatně jako sentry gun. Helm zase bude v přilbě a pomůže našemu vojákovi v hackování různých systémů nebo vytvoření matoucího holoobrazu. Poslední Bagman bude jako součást batožiny a pomůže při pokládání min. Rogue Trooper inklinuje spíše k pomalému postupu a stealth akci, než zběsilé střelnici, a díky zmíněnému vybavení budete moci nepřátele zatahovat do všemožných pastí. Dorazíte do nějaké lokace, strategicky umístíte do chodby Gunnara, aby zaměstnal vojáky svojí palbou a vy jste je pak mohli oběhnout a podrbat pistolí nebo nějakým ze zabijáckých chvatů, ze zálohy.

Cesta za pomstou

Zbraní bude kolem 11ti a převážnou část arzenálu zaberou standardní kousky jako pistole, samopal, lehký a těžký kulomet, sniperka nebo brokovnice. Kromě toho bude Rogue ovládat několik způsobů zabíjení na velmi blízkou vzdálenost. Stačí se jen k někomu kradmě přiblížit a v animované sekvenci uvidíte některý z parádních chvatů. Dobrodružství bude probíhat ve dvanácti úrovních, kde většinu z nich projdeme pěšmo, ale dojde také na oblíbené vozidlové, případně čistě palebné pasáže. Postup hrou však nebude lineární a cestiček do závěrečného finále by mělo být i více. Ve spojitosti s RT se také hodně vychvaluje umělá inteligence, která by měla podléhat jakési hierarchii jednotek. Tedy normální pěšáci budou reagovat na pokyny od vojáků s vyšší šarží. Zabití velitele pak přinese do jednotky potřebný chaos a bude tím správným řešením v postupu hrou. To ovšem nebude nic lehkého a tak Rogue bude muset využít všechny tři svoje kamarády. Za zmínku jistě stojí také multiplayer, který bude obsahovat speciální kooperativní mód pro čtyři hráče, kdy s možností chopit se rolí jednotlivých vojáků Roguea, Gunnara, Helma a Bagmana, ještě před tím, než je smrt rozdělila a mozky jim nahrály na flashdisk hned vedle adresáře s nejlepšími hity Tomáše Savky. Případně dojde na splitscreenové dovádění pro dva hráče, které by mělo zaplnit disk obvyklými herními módy jako deathmatch a podobně.

Kdo s koho

Rogue Trooper zatím vypadá i vizuálně poměrně atraktivně. Díky komiksové předloze jsou prostředí a modely postav víceméně daná a stylová. Postavy tak hýří viditelnými granáty, náboji a dalšími důležitými součástmi válečné výbavičky. Za zmínku určitě stojí světelné efekty a oheň, které vypadají také na výsost dobře. Stížností tak zatím padají na podrobnost textur, které zblízka nejsou nejpropracovanější. Díky implementované ragdoll fyzice budou těla nepřátel pěkně rozhazovat nožkami a létat vzduchem, ale sáhněme si na srdce, nic se nevyrovná proříznutí nepřítelovi hadice s kyslíkem a podobným fíglům. Pěkně zatím působí animace hlavního hrdiny, ať už jde o jeho plížení, běhaní nebo převalení se přes překážky. Pokud by mělo být RT něčemu podobné, bude to jistě StarCraft:Ghost. Obě hry jsou third person akcí kombinujícími mimo jiné taktické a stealth prvky a v obou dojde i na nějaká ta vozidla. Sličné slečně z jednotky Ghost jasně nahrávají do karet její vnady, blonďatá hříva, hráčům známé prostředí a hlavně zkušený vývojářský tým. Bohužel stále po pěti letech vývoje není jasné, kdy na nás udeří. Rogue Trooper by zase mohl hráče oblažit správnou chlapáckou řežničinou s několika zajímavými nápady, dobrým humorem a hlavně datem vydání, které je stanoveno na konec dubna tohoto roku.

Reklama
Reklama

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama