Revoluce, nebo pitomost? Firma UDU představila unikátní pohybový ovladač pro mobilní hry
i Zdroj: UDU Console Kickstarter kit
Mobilní hraní Novinka Revoluce, nebo pitomost? Firma UDU představila unikátní pohybový ovladač pro mobilní hry

Revoluce, nebo pitomost? Firma UDU představila unikátní pohybový ovladač pro mobilní hry

Jakub Fišer

Jakub Fišer

11. 10. 2022 09:30

Firma UDU představila vůbec první příslušenství ke smartphonu svého druhu. Jde o pohybový gamepad s haptickou odezvou, který vás při hraní přinutí pohnout kostrou. A to že doslova.

Reklama

  • UDU Console je unikátní pohybový ovladač pro mobilní hry
  • Musíte se pohybovat, abyste s ním mohli hru ovládat
  • Vyjde na cca 5 tisíc korun, pro zákazníky v předprodeji na 3 tisíce korun

UDU Console vypadá jako hybrid mezi ovladačem pro PlayStation Move a pohybovým ovladačem pro konzoli Nintendo Wii. UDU má několik tlačítek, dotykový trackpad, LED displej, rukojeť citlivou na tlak a především 9osý pohybový senzor, který je klíčem pro jeho užití.

Po tom, co ho připojíte k telefonu, jej můžete okamžitě používat. Kompatibilních her zatím není moc, UDU ale do budoucna plánuje i vlastní launcher se všemi dostupnými hrami.

Pak už je to jednoduché – abyste mohli hrát, musíte se pohybovat. Pohyby s UDU ovladačem zároveň hru ovládáte. Kromě hraní nabízí i další aktivity, jako třeba malování pomocí rozšířené reality.

UDU se aktuálně snaží zaujmout na platformě Kickstarter. Z cíle 20 000 amerických dolarů se jim aktuálně podařilo vybrat 13 000 dolarů, tedy asi 325 tisíc korun, nicméně do konce kampaně zbývá ještě 31 dní.

Cenová politika je nastavena takto: zařízení vyjde na 199 eur (4 900 Kč), přičemž pak ještě platíte 10 eur měsíčně za využití služby UDU Games. Pro předplatitele v rámci kampaně je ale ovladač k mání za 119 eur (2 900 Kč) a roční předplatné zdarma.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama