Respawn hledá posilu pro singleplayerovou hru ze světa Apex Legends
i Zdroj: Respawn
Novinka Respawn hledá posilu pro singleplayerovou hru ze světa Apex Legends

Respawn hledá posilu pro singleplayerovou hru ze světa Apex Legends

Patrik Jelínek

Patrik Jelínek

10. 7. 2022 17:40

Respawn Entertainment toho mají na stole v poslední době docela hodně. Vedle Star Wars Jedi: Survivor jde dokonce o dva další Star Wars projekty, a to neupřesněnou FPS a strategii vyvíjenou s týmem Bit Reactor. Pokud se vám již toho zdá pro studio na ukočírování hodně, máte nejspíše pravdu. Nicméně, zdá se, že ani bujará nadílka hvězdného válčení nezavírá bránu další práci. Podle náboru studia je totiž přáním týmu vytvořit i novou singleplayerovou hru ze světa Apex Legends.

Reklama

  • Ve studiu Respawn vzniká zárodek nové FPS z vesmíru Apex Legends 
  • Tým shání nové zaměstnance pro vedoucí i jiné pozice
  • Podle starších vyjádření studia by se nemělo jednat o třetí Titanfall

Úniky informací už dříve hovořily o tom, že Respawn pracuje na nové střílečce, která se obecně zaměří na styl a vysokou mobilitu – jeden z hlavních aspektů Titanfallu a s jeho světem spojeného Apexu. Jak si ovšem všiml web Dexerto, několik nabídek práce nyní zmiňuje tzv. „inkubační projekt Apex Universe FPS“, jenž je následně popisován jako „úplně nové dobrodružství pro jednoho hráče“. Tento projekt, jenž je patrně nyní vytvářen jen v menším týmu, se nicméně asi neukáže být Titanfallem 3. Napovídá tomu to, že je zmíněn svět Apexu, nikoli Titanfallu, stejně jako skutečnost, že studio loni prozradilo, že Titanfall 3 nyní čekat nemáme.

Titanfall 3 je na Respawnu, nikoliv EA
i Zdroj: Respawn Entertainment / Electronic Arts

Titanfall 3 je na Respawnu, nikoliv EA

Titanfall je série pro mnoho hráčů nepřekonaná. Akční střílečka přinesla nejen unikátní hratelnost, ale s druhým dílem také…

25. 2. 2021 12:34

Z vágnosti celého popisu i zaplňování důležitých pracovních pozic se navíc zdá, že je hra teprve v rané fázi vývoje. Nábor neurčitě hovoří pouze o tom, že projekt vzniká jako „hřiště vývojářských snů se svobodou inovovat“ a že zábavnost titulu stojí pro tým na prvním místě jejich preferencí.

Z toho, co nyní zaznívá, se tak nabízí dvě zjevná východiska. Jednak může jít o hru, kterou se projekt zdá být, tedy příběhovou odnoží Apexu, jež přetaví některé jeho hlavní atributy i do hry jednoho hráče. Nebo půjde o vlastní, volně napojenou značku, která provede to, k čemu došlo s Apexem po Titanfallu 2 – některé prvky si vypůjčí, jiné změní a na závěr nabídne pár easter eggů pro letité hráče. Druhá možnost se ze současného pohledu jeví jako pravděpodobnější. Důvodem je to, že Respawn slovem Vince Zampelly loni oznámil, že utváří tým, který se bude věnovat nové značce.

Respawn Entertainment údajně tvoří singleplayerovou first-person střílečku
i Zdroj: Hrej.cz

Respawn Entertainment údajně tvoří singleplayerovou first-person střílečku

Vývojáři ze studia Respawn Entertainment mají nyní plné ruce práce, energii investují hned do několika projektů. Kromě…

14. 1. 2022 12:49

Na závěr celého bloku zasaďme zmiňovanou značku Apexu trochu do kontextu. Její životní cyklus sahá momentálně už tři a půl roku zpět, odkdy jako populární battle royale setrvává na PC a konzolích. Po několika odkladech, které její vývoj pro další platformy zbrzdily, se hra také loni objevila na obrazovkách Switche a letos i na mobilech v Apex Legends Mobile.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama