Resident Evil 1 a 2 čeká filmová adaptace
i Zdroj: Capcom
Novinka Resident Evil 1 a 2 čeká filmová adaptace

Resident Evil 1 a 2 čeká filmová adaptace

Patrik JeIínek

Patrik JeIínek

21. 3. 2021 08:55 1

Filmová sága Resident Evil se do budoucna rozroste adaptaci herní série. Dříve oznámené zpracování ponese název Resident Evil: Welcome to Raccoon City a ve svém jádře se zaměří výhradně na převyprávění děje prvních dvou dílů.

Reklama

Nově pojmenovaný snímek režiséra Johannes Roberts má podle jeho vyjádření pro IGN nést výrazně hororový nádech:

„Velkou předností tohoto filmu je atmosféra. Věc, kterou jsem na hrách vždy miloval, byla právě jejich neuvěřitelná strašidelnost, což je přesně, co vyhledávám. Ta atmosféra - déšť, tma a neutuchající plíživá hrůza. Raccoon City je zkrátka postavou, která je prohnilá skrz naskrz...," popisuje Roberts svou inspiraci. Jako bonus pak dodává, že dalším inspirativním proudem se stal režisér John Carpenter prostřednictvím filmů, jako je Přepadení 13. okrsku a Mlha.

Nad rámec už řečeného je potřeba vypíchnout, že film nenese žádnou návaznost na předešlá filmová zpracování Paula W.S. Andersona ani připravovanou seriálovou adaptaci Netflixu: Resident Evil: Infinite Darkness. Motivem bude primárně zachycení hráčům známého osudu postav, jako je Chris a Claire Redfield, Jill Valentine nebo Leon S. Kennedy.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama