Remastery GTA na Switchi zaberou podstatně méně místa než jinde
i Zdroj: Hrej.cz
Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition Novinka Remastery GTA na Switchi zaberou podstatně méně místa než jinde

Remastery GTA na Switchi zaberou podstatně méně místa než jinde

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 10. 2021 14:26

Detailnější odhalení chystaných remasterů  Grand Theft Auto: Trilogy - Definitive Edition minulý týden získalo pozornost početné komunity fanoušků série. Nad novinkou ale jen pár týdnů před vydáním stále visela řada otazníků. Hráče na Switchi například mohlo zajímat, jak moc bude titul konzumovat volné místo. Nyní známe odpověď, Trilogy si ze základní paměti konzole ukousne pořádně macatou porci místa, oproti verzím pro ostatní konzole je ale podstatně úspornější.

Reklama

  • Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition na Switchi zabere zhruba 25 gigabajtů místa
  • To je o zhruba 20 méně než na jiných platformách

Dle informací uvedených v Nintendo eShopu zaberou remastery oblíbených GTA zhruba 25 gigabajtů místa. Zařadí se tak mezi největší tituly, které si na Switch můžete stáhnout (absolutním rekordmanem nicméně zůstává série NBA 2K, která si s letošník ročníkem 22 vyžádala 45 gigabajtů místa, což je o 13 více, než má vůbec konzole v paměti z výroby).

Na druhou stranu například verze pro PC požaduje 45 gigabajtů volného místa a xboxová je ještě o čtyři gigabajty náročnější. V tomto případě už nejde o kdovíjak astronomické hodnoty a Trilogy nevybočuje z průměru, na Switchi se ale zřejmě poctivěji komprimuje, nebo dochází k ústupkům.

Server Gamerant také připomíná, že bude verze pro Switch disponovat několika unikátními možnostmi ovládání. Díky gyroskopu lze ve hrách zapnout míření pomocí pohybů a přehlednost v menu má naopak zajistit možnost využití dotykového displeje včetně zoomování.

Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition lze na Switchi předobjednat za 1499 korun. Digitálně bude balíček dostupný už 11. listopadu.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama