Redfall ukazuje deset minut záběrů z boje. Upírům můžete zatnout tipec různými způsoby, už na začátku května
i Zdroj: Arkane Studios / Bethesda Softworks
Redfall Novinka Redfall ukazuje deset minut záběrů z boje. Upírům můžete zatnout tipec různými způsoby, už na začátku května

Redfall ukazuje deset minut záběrů z boje. Upírům můžete zatnout tipec různými způsoby, už na začátku května

Tadeáš Pepř

Tadeáš Pepř

25. 1. 2023 21:57

Během streamu Developer_Direct dostalo spoustu prostoru studio Arkane, aby podrobněji ukázalo, jak se bude hrát chystaná kooperativní střílečka Redfall. Poměrně bohatý trailer představil základní hratelnostní mechanismy, různé formy boje s krvežíznivými upíry a potvrdil datum vydání, naplánované na 2. května.

Reklama

  • Redfall vyjde 2. května, bude dražší než bylo dosud zvykem
  • Autoři ukázali spoustu záběrů z boje, speciálních schopností a podobně

Trailer ukázal, že se do boje proti upírům pustíte s parťáky napříč několika druhy musí. Hráči mají samozřejmě k dispozici pestrou paletu zbraní a speciálních schopností. Nechybí vystřelování do vzduchu, štíty odpalující vystřílenou munici zpět proti nepřátelům, zkamenění a další. 

K akci je navíc možné přistupovat různými metodami. Podobně jako ve starších hrách od Arkane můžete vsadit na plížení a tichou likvidaci ze zálohy, nebo se naopak po zuby ozbrojit a vyrazit na zteč pěkně na férovku. K tomu poslouží i variabilní prostředí s vysokou vertikalitou, kde dobře poslouží třeba běhání po střechách.

I nepřátelé toho ale mají po ruce více než dost. Kromě řadových upírů vám půjdou po krku i silnější a nebezpečnější varianty. Za plnění úkolů navíc získáváte klíče v podobě jakýchsi astrálních lebek, které později odemknou cestu k nejsilnějším upírským bohům. To jsou pořádně nechutné nestvůry fungující jako hlavní bossové.

Autoři potvrdili dřívější spekulace a oznámili, že hra vyjde 2. května. V den vydání bude samozřejmě dostupná v Game Passu, vedle toho ale byla potvrzena další spekulace, a to, že jde o jednu z prvních her s vyšší cenovkou 70 dolarů. Oficiální přepočet na české koruny zatím dostupný není. Hra vychází na PC a Xbox Series.

Reklama
Reklama

Související články

Komentáře

Nejsi přihlášený(á)

Pro psaní a hodnocení komentářů se prosím přihlas ke svému účtu nebo si jej vytvoř.

Rychlé přihlášení přes:

Google Seznam
Reklama
Reklama